mandag 23. oktober 2017

Stuffing kalkun trines

Kalkun kan tilberedes på mange måter. Vi har oppskriftene! Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten.


Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.

Stek kalkunen til den medfulgte proppen stikker ut eller steketermometeret ditt viser 70–ºC. Dette kalkunbrystet har i tillegg fått kose seg i en blanding av hvitvin, kyllingkraft og appelsinsaft, som er et ypperlig grunnlag for appelsinchilisausen som er min favorittsaus til kalkun og kylling. Langtidsstekt kalkunbryst er enkel og smakfull mat til både små og store anledninger, som alltid blir vellykket dersom du bruker steketermometer og lar kjøttet hvile før du skjærer i det. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, her får kalkunen selskap av deilige hasselbackpoteter og kremet portvinsaus, og ikke minst en deilig og.


Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.


Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen).

Farsen er med på å drøye kalkunen. Jeg lagde denne herlige retten i går. Og jeg innrømmer at det, i en alder av år, er første gang jeg tilbereder kalkun. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår.


Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C.


Pensle deretter hele kalkunen godt med smeltet smør, tilsatt salt og pepper. Legg kalkunen på rist over langpannen. Vannet gjør at stekesjyen ikke brennes fast i pannen. Rimelig lett å lage, masse karbs til for eksempel etter trening (søtpotet er gull etter trim, men få det i deg innen min!), og en fin rett å oppbevare over flere dager.


Stuffing : Krydre leveren med salt og pepper. Mitt tips: lag i helgen! Forord til oppskriften: Jeg vil ha kalkun på nyttårsaften, gjentok jeg til Jon.


Nei, stuffing gjør ikke kalkunen mer saftig, det er fortsatt kjernetemperaturen som er avgjørende, klarerer Løvbrøtte. LES OGSÅ: Smakfull og fruktig stuffing til kalkun.

Så hvordan blir kalkunen perfekt? Stikk det inn i den tykkeste delen av låret, og pass på at det ikke er i nærheten av ben. Bruk steketermometer! Lag gjerne stuffing i en ildfast form ved siden av.


Ikke ha den i kalkunen. Når stuffingen er gjennomvarm, kan du være helt sikker på at brystene er tørre som kritt. Dersom du insisterer på å stappe noe inn i kalkunen , kan du legge inn salt, pepper, et par sitronbåter og noen urtekvaster. Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun.


Det er å lage seg trøbbel. Helstekt kalkun er blitt en stor favoritt når man vil by hele familien på middag, enten til jul (som britene) eller nyttår. Thanksgiving, som i USA feires den fjerde torsdagen i november, gjør at fuglen stadig oftere havner på norske middagsbord også før 31.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg