mandag 9. oktober 2017

Krydderkake med honning

Krydderkake med honning

Varm opp smør, melk og honning under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett blandingen i eggedosisen. Hell røren over i en langpanne (x cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 1ºC i ca. Når krydderkaken med honning er klar til å serveres, dryss litt naturlig appelsinjuice over den, og du kan eventuelt også legge noen appelsinskiver på siden av kaken.


Krydderkake med honning

En tysk vri på krydderkake med honning. I Tyskland er det i noen familier vanlig å servere krydderkake med honning ved tradisjonelle høytider. Krydderkake med honning passer hele året. Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende.


Ta kasserollen av platen, avkjøl litt og rør inn eggene. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Bland røren godt sammen.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Det gjør meg ikke noe om det regner eller snør, bare jeg får honning er jeg blid og glad som før. Søte saker syns jeg smaker. Honning deter gode saker. Det gjør godt i bjørnekroppen, derfor må jeg helt til toppen.


Her skulle en krukke med honning stå! Og det var en krukke så. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Lag en saftig og enkel honningkaken med nellik og ingefær! Kaken holder seg i flere dager om den ikke spises opp med en gang.


I dag ble denne kaken lagd med produkter i fra matvarelagere vårt - utenom egg da. Visp eggedosis av egg og sukker. Vend inn eggedosisblandingen i melblandingen. Stekes midt i ovnen i cirka time. Server den med en kopp kaffe, gjerne fortsatt litt lunken.


Vil du lage litt ekstra stas ut av kaken har du på glasur. Strø gjerne litt grovhakkede hasselnøtter på toppen av det igjen. Alltid godt med litt krønsj vet du … Frister ikke denne kaken, kan jeg også anbefale denne sjokoladekaken med kaffe. Denne oppskrift-onsdagen står det kake på menyen, og i ettersom vi nærmer oss 17.


Kaken er uten sukker og hvetemel, jeg hentet oppskriften på bunnen fra boken til Marte Garmann: Lettere lavkarbo. Jeg syns at det er fantastisk herlig å fylle kjøkkenet mitt med duften av nystekt krydderkake ! Hvis du er glad i nøtter, må du gjerne drysse hakkede hasselnøtter eller andre typer nøtter på ostekremen før du deler kaken i biter. Sønnen her i huset bestilte ostekake til årsfeiringen med klassen. Ja vel, tenkte jeg og satte i gang med store mengder kremost og rømme.


Eh, det var krydderkake jeg mente” var tilbakemeldingen mor fikk da hun ropte tiåringen inn på kjøkkenet for å ta ostekaken i nærmere øyesyn. Enden på historien? Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.


Krydderkake med honning

Tips: Skjæres opp i biter og serveres naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg