torsdag 26. oktober 2017

Astmamedisin mot allergi

Noen må bruke medisiner mot allergi og annen overfølsomhet slik som beskrevet for disse reaksjonsmåtene. Astmamedisiner virker på astmasymptomene som sådan. Vi skiller mellom det vi kan kalle åpnermedisiner eller astmaåpnere og vedlikeholdsmedisiner eller astmabeskyttere. Les om astmabeskyttere! På grunn av langtidsvirkningen kan anfallsforebyggende medisin beskytte mot anstrengelsesutløst astma og gi mindre plager på natten.


Vanlige anfallsforebyggende medisin er.

Se fullstendig liste over langtidsvirkende beta2-agonister. Astma og allergi går med andre ord ofte hånd i hån spesielt når det gjelder astma og allergi hos barn. Hvis du tar medisin mot enten astma eller allergisk rhinitt, men likevel ikke er symptomfri, kan det tyde på at du enten ikke får riktig behandling eller at du kanskje har den andre sykdommen. Legemidler mot astma finnes som tabletter, mikstur, injeksjon og inhalasjon (pulver, væske eller spray). Legemidlene virker enten ved å utvide luftveiene ved astmaanfall, eller ved å forebygge nye anfall.


Nedenfor finner du en liste over de mest vanlige medisinene mot allergi. LHL Førstehjelp nettbutikk. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma, hos barn er andelen noe høyere enn dette.

Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom. Etter at hun begynte å ta rugspiredråper, ble hun frisk og kunne slutte med astmamedisin. I mange tilfeller er det en sammenheng mellom astma og allergi.


Dermed kan du bli oppmerksom på å unngå bestemte ting, og få behandlet en eventuell allergi. Medikamentell allergi og intoleranse kan med få unntak bare behandles med full eliminasjon av årsaken. Ved allergi mot noen spesielle medisiner må en ofte unngå også beslektede medikamenter.


Ved behov kan du også inhalere legemidler som utvider bronkiene (for eksempel Salbutamol, Terbutalin, Salmoterol, Formoterol). Kjøp av astmamedisin krever resept fra lege. Trygt å bruke moderne allergimedisiner. Nyere antihistamintabletter, nesespray og øyendråper mot allergi , gir små bivirkninger dersom de brukes i anbefalte doser. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek.


Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud.

Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det er vanlig å behandle etter et trappetrinns-prinsipp, der man starter på trinn eller 3. Det kan være at du har en allergi. Så trapper man opp eller ned etter behov, i samråd med lege.


Astma er en betennelsestilstand i luftveiene som fører til trange luftveier og gir typiske symptomer som gjentatte episoder med tung pust, tetthet i brystet og hoste. Over av barna og av den voksne norske befolkning har astma. Forekomsten er stadig økende, og man tror dette er knyttet til økende luftforurensning og inneklimaforhold. LES OGSÅ: Allergi : Slik tester du deg. Astma har sammenheng med allergi , og allergitesting kan derfor bli aktuelt i utredningsforløpet.


På bildet sees positive prikktester der kroppen har hatt en allergisk reaksjon på allergener (stoffer som kan framkalle allergi ), som har blitt prikket inn i huden. Ble frisk med rugspiredråper. Anne Lise kunne slutte med astmamedisin. Ved å utsette immunsystemet for en kontrollert mengde allergener venner du kroppen til å gradvis øke toleransen mot allergenet.


Immunologisk toleranse innebærer at immunsystemet ikke lenger reagerer på det utløsende allergenet. Allergisymptomene dine avtar, og behovet for annen allergi - og astmamedisin blir mindre. Test allergien din. Ta selvtesten vår og få en indikasjon på om du har allergi. Finnes det astmamedisin uten resept?


Har slitt med kraftig hoste i lang tid og mistenker at astmamedisin vil fungere bedre enn den evige strømmen av hostesaft og slimløsende jeg får hos legene. OL-medaljer er tatt av løpere med astma-medisin Langrennssjefen: – Det lønner seg aldri å få astma. Bruken av astmamedisin i norsk langrenn er igjen tema etter at Martin.


Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg