onsdag 4. oktober 2017

Mørk brun avføring

Finn laveste nettpris her. Uansett om man spiser hvit ris, grønn salat eller røde tomater, er resultatet normalt det samme: brun avføring. Det har fått leseren Ole Jensen til å stille et litt ekkelt spørsmål, som han formulerer det selv i en mail til videnskab. Grønn: Det kan være at det du spiser beveger seg for raskt gjennom tykktarmen, eller at du har spist mange grønne grønnsaker. Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki.


Problemet: legen sa det er et godt tegn at ikke avføringen er svart, men normal.

Selvsagt har jeg da hatt møørk brun avføring de siste dagene,. Har ikke vært bekymra for det friske blodet for har hatt det av og på siden jeg var eller noe, men så mørk avføring kan jeg ikke huske å ha hatt. Har ikke funnet noe på nettet om mørk brun også tyder på blo eller bare sort, men tror det var et godt tegn at jeg ikke har slim sticky tekstur. Mørk brun farget avføring er i størrelsesorden normale farger for menneskelig avføring. Krakk farge er påvirket av en persons kosthold og galle nivåer.


Imidlertid kan en pasients krakk fargene endres på grunn av blødning i fordøyelseskanalen eller maten pasienten bruker. Hei:-) Litt flaut,men må bare spørre. Noen som har det slik?


Avføring opptil tre ganger i døgnet og hyppigere enn tre ganger i uken regnes.

Kommer blødningen fra tykktarmen er fargen på avføringen også mørk , men den er gjerne rød enkelte. Slim på avføringen merker du når du har avføring , og det kan også være synlig utenpå avføringen. Slimet kan være klart eller gulhvitt. Blod på avføringen derimot, behøver man ikke merke, med mindre man ser på avføringen før man trekker ned. Blodet kan være friskt og lyst eller mørke brunt.


Dette kan du lese om på nettstedet. Slik avføring er ikke brun i det hele tatt, ikke engang lysebrun. Avføringen vil da gjerne være fettaktig og flyte i toalettskålen.


Dersom du her har en lysere farge på avføringen, men den er fremdeles brun , så er det ikke et sykdomstegn. Har du slik vindus-kitt farget avføring , så oppsøker du fastlegen for en sjekk. Mørk brun avføring kan skyldes kosthol evt. Skal den ha samme farge hele tiden? Men det er viktig å finne ut av dette med en avføringsprøve.


Det er lite sannsynlig at du må gjøre en ny coloskopi, sålenge diagnosen er kjent, og du ikke har nevneverdige plager. Sliter med unormalt mørk urin,lukter også kraftigere en vanlig ! Føler meg trøtt og tidvis uklart syn. Ingen endring i appetitt,vekt, avføring ,søvn(ca 5-timer).


Jeg jobber til tider mye,drikker sjelden alkohol og røyker sigarett daglig.

Har vert hos fastlege og tatt mange. Svart eller helt mørk avføring som er tjæreaktig og lukter vondt, skyldes som regel melena, og bør sjekkes av lege med en gang. Avføring kan tenkes, og akseptabelt, kommer i en rekke nyanser av brunt , og til og med svart og grønn, men en hvit krakk er ikke normalt og krever handling, ifølge gastoenterologist Dr. Picco på mayoclinic. Ta en titt på din egen avføring.


Drikk urtete, spis frukt og grønnsaker, kokte korn som brun ris, quinoa og hirse, og. Også blåbær og rødvin kan gi mørk , nesten svart avføring. Dersom avføringen er lys kan dette skyldes mangel på gallefargestoff, for eksempel ved lidelser i lever og galleveier.


Mørk avføring kan skyldes at avføringen inneholder blod (melena).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg