fredag 13. oktober 2017

Hodepine mensen

For en del år siden utviklet jeg en helt forferdelig hodepine som kom når jeg fikk mensen og var stresset. Kunne spise tabletter som drops uten hjelp. Jeg sluttet på p-pillene for å se om det hjalp.


Hodepine mensen

Det gjorde det en kortere tid så kom hodepinen tilbake ved mensen. NÅ går jeg på P-plaster. Jeg lurer på om det er normalt å få hodepine under menstruasjon.


Hodepinen foregår som regel bare de to første dagene, hvor det er da jeg blør mest. Hodepinen kan ikke være tifeldig, for jeg får det hver gang jeg har mensen. Jeg føler jeg blør ekstremt mye, så jeg tenker at det kan ha en sammenheng. Akutt hodepine rammer de aller fleste fra tid til annen, og oftest i form av spenningshodepine, men det kan også skyldes mer alvorlige tilstander.


I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om når du bør ta kontakt med lege. Denne tilstanden er definert som pauser i pusten din mens du sover. Fordi hjernen ikke får oksygen i løpet av denne tiden, kan det føre til at du våkner opp med hodepine. Klassiske tegn på søvnapné inkluderer mørke sirkler under øynene og overdreven tretthet (til tross for at man får nok søvn).


Når slik mindre belastende hodepine opptrer over tid (dager og uker) kalles det faglig sett for premonitær hodepine , mens en mer nærliggende variant (minutter og timer) kalles prodrom hodepine. Blant pasientene er imidlertid denne hodepinen kjent under tilnavnet skyggen, og den opptrer alltid i det samme området som et fullt anfall, men skygger har en helt annen natur. Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt. Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner ) med potensielt alvorlig forløp. Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine og vanligvis ganske mild.


Som oftest er det knyttet til stress, sinne og overbelastning. Noen opplever spenningshodepine en gang i blant, mens andre plages flere ganger i uken. Ved kronisk stress kan man bli kronisk plaget og dette er viktig å forebygge.


Av og til kan aurafasen gå over uten å følges av hodepine. Hodepinen er det mest fremtredende ved migrene, og den skiller seg vanligvis fra andre typer hodepine på flere måter. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig.


Det kan føles som om hodepinen sprer seg mot nakken eller bak ørene. Mange opplever ulike symptomer rett før mensen kommer, mens andre merker lite til at mensen er rett rundt hjørnet. Tegn på at mensen kommer - Det er ulikt hvilke symptomer jenter får før de får mensen. Søvnmangel og hodepine Hormonforendringene i kroppen kan virke på forskjellig vis.


Noen kan få hyppigere hodepine , mens andremerker mindre til det. Det er også andre årsaker som kan gjøre at du føler deg dårlig. Dersom du til stadighet rammes av hodepine , og ikke helt klarer å finne ut hva slags det er, eller rammes helt akutt, så gå til legen og få en skikkelig utredning. Smerten ved cervikogen hodepine er som hovedregel fluktuerende, men konstant, til forskjell fra migrene, hvor hodepinen også ofte er ensidig, men anfallsvis, med smertefrie intervaller.


Hodepine mensen

Sideskift av smerten er vanlig ved migrene, mens dette er uvanlig ved cervikogen hodepine , der den mest intense smerten alltid er på samme side. Migrene er en pulserende, ofte svært smertefull hodepine som kan vare opptil timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og følsomhet for lyd.


Hva som er årsaken til migrene er ikke fullt klarlagt, men noen leger mener smerten kommer av at blodårene utvides i deler av hjernen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg