torsdag 12. oktober 2017

Golden retriever tispe navn

Det sier vel det meste om denne rasen. Golden retriever er en populær hunderase i Norge, og det er ikke uten grunn. Men så var det navn , da. Navn til Golden Retriver tispe.


Fellesforum Anonymforum.

Mira syntes jeg er et nydelig navn på en hund:) Kanskje ikke så veldig fancy da. Rasen er en meget god svømmer og en dyktig apportør. Den ble opprinnelig avlet fram for å hente skadeskutt og dødt vilt jegeren har skutt.


Rasen har blitt til gjennom linjeavl på gule retrievere og tweed-water spaniel. Dette har resultert en rase med stor apporterings- og arbeidslyst, som både er lydhør og intelligent, samtidig svært vennlig. Inntil da var den registrert under Flat – eller Wavy coated retriever. Samme år startet de første oppdretterne The Golden Retriever Club, og satte opp en standard for rasen.


Denne er med bare mindre forandringer blitt beholdt opp gjennom årene.

Vi har pratet med en del oppdrettere og flere nevner at hannhundene er mer stabile da man slipper det hormonelle som en tispe vil bringe, og derfor er hannhundene bedre egnet til småbarnsfamilier. De sier at Golden Retrivere i utgangspunktet er så rolige at hannhunden ikke vil bli særlig mer krevende. Den har som jakthund meget gode anlegg for å holde seg stille og rolig i jaktsituasjoner.


Jeg synes egentlig ikke at Laika er et så vanlig navn nå heller, litt overrasket over at det er på lista. Det er flere navn på lista som valpekjøpere har brukt, men de får velge kallenavn selv. Jeg gjorde en gang en utregning i kullregistreringene, og fant at Bamse og Ronja var de aller vanligste navnene på berner. Vi presenterer de beste Golden Retriever - navnene ! Fra den tradisjonelle til den unike, har vi noe hver gullie og deres nye eier vil adore.


Vi kan takke Lord Tweedmouth for utviklingen av denne hunderasen. Han ville avle frem en sterk, men godlynt hund. De er sosiale og sporty hunder med et vennlig lynne. Hun hadde på seg sele med eiers telefonnummer. På selen står det også Ekko som var naven på hans gamle hund.


Lykke ble borte for eieren i går kveld kl. Dette er en familiekjær rase, som betegnes som en stødig og rolig familiehund. Den er god mot barn og er lett å oppdra.


Retrieveren ble opprinnelig brukt i jakt til å hente (på engelsk retrieve) fugler uten å skade disse.

Ellers har mannen nevnt alle de andre navnene du nevner, men jeg syns de er for vanlige. Del dette innlegget. Det som skulle bli ein god apporthun tilpassa storskala fuglejakt med moderne skytevåpen, blei til gjennom kryssingar av wavy-coated retriever (no flatcoated retriever ) og ein spanieltype som ikkje finst lenger, tweed water spaniel.


Vurderer du å bli oppdretter? Informasjon om avl, helse og oppdrett fra Norsk Kennel Klub finner du HER. Leter du etter et kult hundenavn til hann-hunden? Da har du kommet til riktig sted.


Her finner du en alfabetisk liste med mange kule og fine hundenavn til hann-hunden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg