tirsdag 3. oktober 2017

Utbrenthet test

Alle går gjennom perioder de er slitne og alt føles ut som et ork. Men hvordan vet man at man er utbrent? Velkommen til å ta utbrenthet testen. Når du tar denne testen vil du få noen svar på hvordan din tilstand er i forhold til utbrenthet.


Men felles for mange mennesker som nærmer seg veggen, er at de opplever mer og mer stress som de ikke klarer å takle så bra som før.

I mange tilfeller er dette resultatet av en prosess som har pågått i flere år, og som vanligvis begynner med tretthet, spenningstilstander og muskelsmerter. Sliten, trøtt og lei om dagen? Det er mange symptomer på utbrenthet , men hvor går grensen mellom å være sliten og utbrenthet ? Stress er en naturlig respons i kroppen, som du trenger for.


Bli kvitt angst, stress og utbrenthet. Mange er lei av å leve med angst, stress og utbrenthet og ønsker seg en bedre og symptomfri tilværelse fylt med indre ro, energi, og selvtillit. Jeg har skrevet en lettlest selvhjelpsbok (på engelsk) som forklarer hvordan dette kan la seg gjøre.


Du har ingen motivasjon.

Utbrenthet kan være følelsesmessig, mentalt eller psykisk. Ballard til Forbes at utbrentheten ofte gjør at man mister all motivasjon. Det er viktig å ta tidlige tegn på utbrenthet på alvor. Det kan gi god innsikt å sette opp et stress-regnskap med oversikt over hva som gir og tar energi i hverdagen, sier Wester.


Ofte på jobb, men det kan også dreie seg om privatlivet eller en kombinasjon av dem. Det blir vanskelig å sove, du gleder deg ikke lenger til noe og tilslutt faller du helt sammen. Globalt sett er utbrenthet et økende og problem, særlig i industrialiserte land.


En undersøkelse viste at millioner mennesker i Tyskland rapporterte utbrenthet , og nærmere av personalledere i Storbritannia rapporterte at utbrenthet var vanlig hos deres ansatte. I Norge er det estimert at nærmere av arbeidstakere lider av. Konsekvensene av å jobbe for mye kan være alvorlige - samlivsbrud utbrenthet og høyt blodtrykk er noen av dem. Med andre ord er det en utfordring å oppnå suksess både privat og i arbeidslivet.


Har dere ikke barn og både du og partneren jobber mye, kan saken være noe enklere. Klassiske symptomer er følelsen av å aldri få hentet deg ordentlig inn, manglende glede, dårlig konsentrasjon, dårligere jobbprestasjoner, endret søvnmønster, og energi og inspirasjon som viker til fordel for tyngre tanker og nedstemthet eller andre diffuse kroppslige plager. Det handler om at man ikke har noe energi igjen, at man er helt utladet, sier han.


Blir vi slitne nok holder adrenalinet oss gående. Videre forteller Dr.

Dersom det ender med sykmelding er det svært viktig at du ikke oppretter et hjemmekontor i stedet om du har arbeid som tillater det. Dette er svært uheldig med tanke på dine muligheter for å komme deg til hektene igjen. Det kan være så mye forskjellig, fordi folk har ulike sårbarheter og systemer i kroppen som de slår ut på.


Men muskelsmerter, hodepine, svimmelhet, kvalme og søvnvansker kan være vanlige symptomer på utbrenthet , sier Dyrdal og fortsetter: – For noen slår det ut som mageproblemer og forstoppelse, og i verste fall magesår. Det er lett å merke et høyt stressnivå, men overgangen til utbrenthet vil være mer snikende, sier Wester. Mye stress vil først og fremst merkes ved at du tappes for energi, mens utbrenthet kan gjøre du mister motivasjon og håp i hverdagen. Online-foredragene gir en innføring i hva som skjer i kroppen under langvarig stress og utbrenthet , samt hvordan du kan bygge opp igjen kroppen og få energien tilbake. Foredragene holdes av psykologisk atferdsviter Linn Anette Solberg.


Ved langvarig stress og overbelastning kan stressen bli kronisk. Jeg kan vel innrømme at dette er vanskelige oppgaver for fastlegene. Når en fastlege leser nedover i avtaleboken for dagen og ser at overskriften for legetimen er arbeidskonflikt eller utbrenthet etc så vet jo fastlegen at sannsynligheten er stor for at vedkommende har bestilt timen for å få en sykmelding. Symptomene på at man nærmer seg utbrenthet er personavhengige. På jobben vil en person som tærer på kreftene, etter hvert få lavere motivasjon, konsentrasjonssvikt og dårligere jobbprestasjon både i kvalitet og i kvantitet.


Ofte er søvnvansker en viktig del av symptomprofilen ved utbrenthet , og noen ganger er behandling nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg