fredag 12. januar 2018

Bitemerker barnehage

Sønnens rygg var fullt av bitemerker og ingen av de ansatte i barnehagen sa noe da moren hentet sønnen i barnehagen. Det var en helt vanlig dag da jeg hentet ham i barnehagen. Fult av bitemerker. Eliana var ikke bitt bare én gang – hele ansiktet var fullt av bitemerker ! Nå er det imidlertid ikke noe nytt i at barn biter hverandre, det skjer hele tiden, men det Tracy reagerte på var at datteren var bitt så mange ganger før noen oppdaget hva som skjedde. Barnehagen selv hevder at de reagerte så fort de hørte Eliana skrike.


Hadde blitt kastet ut for å bite bare én uke tidligere. Toåringen som var skyldig i angrepet hadde akkurat begynt i barnehagen , og hadde bare én uke tidligere blitt kastet ut fra en annen barnehage for å ha bitt. Min sønn på år går i barnehage. Der finnes det visst et, eller to barn som biter. Første gang jeg oppdaget det, hadde min sønn kraftige bitemerker over hele ryggen når jeg hentet han.


Det ene var gått igjennom genseren og laget hull på huden. Ingen av de ansatte hadde m. Jannica Sjödins er i sjokk etter at sønnen hennes har fått stygge bitemerker over hele ryggen i barnehagen. På tirsdag skulle svenske Jannica Sjödins gi sønnen på år et bad etter å ha vært i barnehagen i Malmø.


Da hun kledde av han fikk hun sjokk, skriver svenske Aftonbladet. Ja, bitemerker , blåmerker, skrubbsår og kloremerker vil helt sikkert komme til å dukke opp. Vi har hatt uker sammenhengende med bitemerker ett i uka, første året i barnehagen. Og da byttet de om personalet på de to småbarns avdelingene og da ble det bedre.


Men nå er det i gang igjen. Det er selvfølgelig ikke lett for foreldrene å få høre at barnet deres har bitt og kanskje skadet et annet barn i barnehagen. Og det kan selvsagt også være en svært skremmende opplevelse for det barnet som blir bitt. Da moren, Katja Eriksen, kom til barnehagen fikk hun sitt livs sjokk: - Han var hoven og rød i kinnene, og man kunne se opptil flere bitemerker.


Moren hans har tatt det opp med personalet, som sier at de jobber med problemet. Løsningsforslaget deres har så langt vært å snakke med den som slår og. Eliana hadde blitt bitt, og Tracy dro straks til barnehagen for å se til datteren. Da hun ankom barnehagen fikk hun et sjokkerende syn. To dager denne uka har jeg hentet mini i barnehagen med bitemerker i ansiktet.


På tirsdag ringte de for og høre om han hadde fått stivkrampe siden det hadde gått hull i huden. I dag så prøvde de nesten bare å bagatellisere det siden han bare hadde et stort blåmerker på nesa. Bitemerker er det eneste du må regne med kan forekomme. Men på veien dukket det opp mer.


Kan det være bitemerker ? Og flere kloremerker! Vi fant ut at det kunne det helt klart være. Tigere har nemlig kjempestore og skarpe tenner, helt opptil cm! Vi fargela de tigrene de valgte og hadde jammen hatt en fin opplevelse sammen denne dagen også.


Den lille jenta gikk i barnehage i Östra Göinge kommune i Sør- Sverige. Da mammaen kom for å hente henne oppdaget hun at datteren hadde elleve bitemerker over hele kroppen. De har også ifølge Lov om barnevern plikt til å melde bekymring.


I denne systematiske oversikten har vi undersøkt i hvilken grad tegn og signaler som kan fanges opp av barnehage - og skoleansatte, har sammenheng med omsorgssvikt hos barn og unge. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg