mandag 29. januar 2018

Gode krydder

Laget to store porsjoner før jul, og ga bort (litt #128563;) i julegaver. Har vel aldri fått så gode tilbakemeldinger på noe selvlaget godteri ! Disse kommer jeg til å lage hele året – det er vel ingen regler som sier at de bare kan nytes i jula ? Hos Kid finner du et utvalg gode smaker. Alt fra te, krydder , oljer og dressinger!


Prøv en av oljene eller dressingene i en salat!

Kjøp i nettbutikken! Gurkemeie er et krydder som er veldig godt kjent i matverdenen, ikke bare for dets spesielle smak, men også for den oransje fargen som det gir til rettene dine. Dette krydderet som er fullt av antioksidanter er et godt valg når du prøver å tilføre smak til rettene dine uten å bruke salt. Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.


Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent cm. Serveres med godt brød og aïoli til. Lær hvordan du koker din egen.

Eyvind Hellstrøms egne oppskrift på hjemmelagde medisterpølser og medisterkaker. Fantastisk til juleribba! Hver oppskrift er beregnet til 4-personer. Klikk for oppskrift. Stek en liten bit og smak.


Ha gjerne opp i urter om du ønsker (jeg har holdt krydderet veldig enkelt med tanke på at jeg skal kunne servere kjøttbollene på flere forskjellige måter). Rull ut farsen til kjøttboller og stek de i omganger i en varm stekepanne med litt olivenolje. Du ønsker å få farge på kjøttbollene.


Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste! Kos deg med bakingen og smakingen! Det søte liv har 300. Gode krydder til fisk Gode krydder til fisk Fisk er en sunn og næringsrik mat som er egnet for de fleste mennesker i ulike kosttilskudd overtalelser.


For eksempel den svært mye brukte urten sar (bønneurt), som ikke mangler i noe kjøkken fra Frankrike i vest til Polen i øst.

For å få de beste medisterkakene er det to krydder som må være med: muskat og ingefær. Krydder til de beste medisterkakene. Julesmakene fra disse gode krydderne løfter middels medisterkaker til toppen av skalaen, og anbefales på det varmeste. I tillegg kan du gjerne være raus med pepperkvernen, siden kakene ellers er milde på smak.


Eksperimentering er bra (og oppmuntres!), men for spesielt interesserte er det også inspirerende med bøker som The Flavour Thesaurus, som gir masse gode tips til hva som passer til hva. Urter dyrkes for å fremheve en bestemt smak, en bestemt opplevelse. Hva ville vel tomater og mozzarella være uten basilikum? Rømmedressing uten gressløk?


Jeg er veldig glad i karbonader. Hjemmelagde karbonader smaker så utrolig mye bedre enn de du kjøper. Fordelen med å lage er karbonader selv er at dette faktisk er ganske sunt. Hva slags krydder egner seg best på.


Flere gode retter med ferskpotet finner du her. Spenstige potetretter. Se alt det gode du kan bruke poteter til. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


Her får du svært så praktiske kokketips. Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg