fredag 26. januar 2018

Når i menstruasjonssyklusen kan man bli gravid

Når kan man bli gravid i den månedtlige syklusen. For å treffe disse dagene må du ha kjennskap til din egen syklus og tidspunkt for eggløsning. Lær hvordan du kan finne ut når du er mest fruktbar basert på menstruasjonssyklusen.


Kvinnen er fruktbar eggløsningsdagen, vanligvis til dager før menstruasjonen begynner, og de fem dagene før det. Når egget har løsnet, beveger det seg gjennom egglederen og mot livmoren.

Egget lever i 12–timer, men siden sædceller kan leve i flere dager, er du mest fertil og har størst sjanse til å bli gravid hvis du har ubeskyttet samleie på samme dag som eller dagen før eggløsning. Du kan bli gravid når som helst i løpet av menstruasjonssyklusen Teoretisk sett er det seks dager i løpet av en gjennomsnittlig menstruasjonssyklus hvor ubeskyttet samleie kan føre til graviditet. Lurer på om jeg kan være sikker på at jeg er gravid med min partner.


Graviditetstesten slo ut positivt dager før jeg ventet mens. Mange søvnløse netter pga dette. Svar: Når i menstruasjonssyklusen kan man bli gravid ? Ja, det er mulig å bli gravid når man har mensen.


Man må ha en meget kort menstruasjonssyklus, som er tiden fra den første dagen i en periode til den første dag i den neste periode, eller en tendens til å ha lengre perioder.

Et normalt fruktbart par har omtrent en femtedels sjanse for å bli gravide hver syklus, men sjansene minker etter fylte år. Kan man bli gravid under mensen? Selv om det er usannsynlig å bli gravid under mensen, er det absolutt mulig.


Selve menstruasjonssyklusen er en nødvendig prosess for reproduksjon, altså å lage barn, men mensen er tegn på at kvinnen ikke er gravid. Blødningen oppstår når et modent egg, som er en kvinnelig kjønnscelle, frigjøres fra eggstokkene (ovariene) under eggløsningen (ovulasjonen) og egget ikke blir befruktet av sæd fra en mann. Men, det kan også være viktig å huske på at selv om mensen kommer så er det mange som bruker lang tid på å bli gravid. Dette er også helt normalt og man bør prøve å unngå å stresse med å bli gravid. Første dag i menstruasjonssyklusen kalles for første dag i menstruasjonen.


Her er litt info om hvordan kroppen viker. Så, hvis du ikke aktivt prøver å bli gravid , er det alltid tryggest å bruke sikker prevensjon når du har sex, uansett når det er i løpet av syklusen. For eksempel kan rask vektnedgang og undervekt medføre at mensen forsvinner.


Også overvekt kan forstyrre hormonene slik at menstruasjonssyklusen påvirkes, sier Skoglund. Ifølge helsesøsteren kan også stress påvirke hormonene og dermed også mensen. Typisk kan man se at jenter som er redde for at de kan være gravide og dermed venter på. Sædceller kan overleve flere dager inne i en kvinnes kropp. Dersom eggløsningen kommer tett inntil avsluttet blødning kan man bli gravid , forklarer gynekolog Romundstad.


Vi har spurt gynekologer om det stemmer at dette er såkalte sikre dager.

Når er sjansene for å bli gravid størst? Men mange ønsker å lykkes ganske raskt når babydrømmen først melder seg. Bruk eggløsningskalkulatoren til å finne din eggløsning og fruktbare periode. Din fruktbare periode er det tidsrommet i syklusen hvor samleie kan føre til unnfangelse.


Det er spennende å prøve å bli gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg