torsdag 18. januar 2018

Smerter utside lår

Smerter i hofteleddet stråler som regel ut til lyskene og mot innsiden av låret. Når man belaster hoftene galt pga. Hvis det ikke dreier seg om en akutt muskelskade i låret , er det som regel den utstrålende smerten til fremside eller bakside av låret som kiropraktoren vanligvis ser i sin praksis.


Dette er smerter som har sin opprinnelse ett ste men som så stråler ut til et annet sted. Ryggplager kan gi utstrålende smerte til lår og legg.

Samtidig er det et område med store sterke strukturer. En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår. Mange pasienter er bekymret for hofteleddet når de får smerter i hofte- og seteområdet. Slik kan du drive egenbehandling av stramme og såre muskler på baksiden av låret (hamstrings).


Stramme og såre hamstrings, og strekkskader i denne muskelgruppen, er relativt vanlig for de som driver med løping og ballidretter. Man skiller mellom laterale (utsiden), mediale (innsiden) , ventrale (foran) og dorsale (bak) smerter , og i tillegg kombinasjoner av disse, når man beskriver symptomene. Dette fordi lokaliseringen av smertene ofte har en klar sammenheng med diagnosen.


Til å begynne med kom smerten etter en stund når jeg satt på stoler med dårlig polstring, men de siste ukene kommer smerten etter kun få minutter uansett hva jeg sitter på, og uansett hvilken sittestilling jeg bruker.

Piriformissyndromet oppstår der isjiasnerven passerer ut av bekkenet på siden av eller gjennom piriformismuskelen. Lidelsen oppstår oftest hos veltrente personer med kort, kraftig og dårlig uttøyd muskulatur, men den forekommer også hos ikke-idrettsutøvere. Plutselige sviktfølelse og intense smerter i Ldermatomet ved aktivitet,. Smerter venstre sete med utstråling til hofte, lår og utside legg i en uke. Etter dager med mye gåing på jobb hender det at jeg får vondt i hoftene.


Disse musklene gir ofte utstrålende. Smerter i utside hofte ses hyppigst hos kvinner og særlig hos de som har artrose i kneet eller problemer med iliotibialbåndet. Spesielt kvinner som liker å løpe mye rammes ofte, men også løpsglademenn.


Mange oppsøker naprapat for smerter i utside hofte når de har startet å løpe, endret på treningsmengden eller begynt å løpe på. Hoftesmerter kan også gi smerter til kneet og ryggen. På utsiden (lateralt) av lår. Nå begynner jeg imidlertid å få såpass med smerter etter endt økt at jeg. Jeg får så vondt på utsiden av hofter og lår på slutten av turen og.


Hofte Kne og Ankel plager En akutt muskelskade i lår eller legg oppstår når fibre i. Smertene kommer ofte når man skal begynne å gå, og det. Vi hadde derfor mistanke om blodpropp i låret som en mulig forklaring på de akutte smertene, mens vi var på vei til pasienten.

Da jeg undersøkte pasienten, så jeg at låret var litt hovent og føltes varmt. Jeg merket stor forskjell, da jeg sammenlignet låret som var smertefullt med det andre låret. Ryggen har verket lenge og du kjenner smerter til sete og lår. Hva kan årsaken være og hva gjør du? Man regner med at minst av befolkningen opplever ryggsmerter minst en gang i løpet av livet.


Smerter på utsiden av kneet kan enten oppstå gradvis over ti eller være et resultat av akutt skade. De nøyaktige symptomene kommer an på smertegivende struktur og varierer med årsak og skademekanisme. Smerter på yttersiden av kneet kan være verkende og diffuse, eller det kan dreie seg om mer lokaliserte og skarpe smerter.


Det er ofte vondt å ligge på den affiserte siden, noen ganger umulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg