mandag 22. januar 2018

Forsørgerstipend

Forsørgerstipend

Skal du søke om forsørgerstipend etter at du har søkt om vanlig støtte, kan du sende oss en e-post fra Dine sider eller et brev. Husk å oppgi forventet inntekt for ektefellen eller samboeren din. Søknadsfristen er 15. Lånekassen vurderer om du har rett til forsørgerstipend når vi behandler den vanlige søknaden om stipend.


Dersom du skal søke om forsørgerstipend etter at du har sendt inn vanlig søknad om stipend og eventuelt lån , kan du sende oss en e-post fra Dine sider, eller et brev der du søker om forsørgerstipend. Vilkår og satser for forsørgerstipend. Det gis forsørgerstipend bare for barn som bor sammen med søkeren minst prosent av tiden. Hvis du har barn, kan du ha rett til forsørgerstipend. Les mer om forsørgerstipend på lanekassen.


Jeg er student som fikk barn ifjor vinter. Jeg fikk forsørgerstipend ,og jeg betalte ikke tilbake! Reduksjon i forsørgerstipend. Både mor og far kan få kan få forsørgerstipend. Du kan få opp til 1. I tillegg tjente han for mye til at Maria hadde rett på forsørgerstipend.


Derfor var det aldri et spørsmål for Maria om hun ville motta engangsbeløpet fra NAV. Studenter kan i tillegg søke om foreldrestipend og forsørgerstipend. Foreldrestipend i inntil uker, i uker før fødselen og uker etter. Forsørgerstipendet er opptil 1. Grunnstipend og forsørgerstipend blir redusert dersom du har trygd eller pensjon.


Har du trygd eller pensjonsytelser i søknadsperioden, blir det trukket øre av stipendet for hver krone du tjener. Er det noen her som vet om det er mulig å kun søke om forsørgerstipend fra lånekassen ved høyere utdanning? Da paret fikk Henrik, var pappapermisjonen på uker, men ettersom Maria var fulltidsstudent og ikke hadde jobbet, mistet Christian retten på pappapermisjonen fra NAV. Hei Noen som vet hvor lang tid det tar før man får svar på forsørgerstipend fra lånekassen.


Forsørgerstipend

Jeg sendte inn for uker siden og har ikke fått svar enda. Fikk beskjed om at det kom til å gå fort siden det ikke var i starten av semesteret lenger. Og siden jeg har fått forsørgerstipend tidligere så. Mor og far kan få forsørgerstipend samtidig.


Hvem kan få tilleggsstønader og stønad til skolepenger? Stønad til barnetilsyn for enslig mor eller far i arbeid Stønad til barnetilsyn skal hjelpe deg som er alene om omsorgen for barn med utgifter til pass av barnet når du er på jobb. Har du rett til forsørgerstipend , blir stipendet større. Denne stønaden er behovsprøvd. Bor du sammen med den andre forelderen vil vedkommendes inntekt og formue også legges til grunn, og avkorte stønaden.


Forsørgerstipend

SVAR: Hei Følgende barn er omfattet av forsørgerstipend et: - Dine barn- Barn av din ektefelle - Barn av din samboer dersom du og samboeren i tillegg har felles barn. For å få foreldrestipend for barn d. Hvis du studerer og bor sammen med barn under år i minst prosent av tiden kan du motta forsørgerstipend. Hvis du blir syk under utdanningen og ikke kan følge undervisningen, kan du få lån omgjort til stipend. Vanlig stipend gjøres om til sykestipend. Normalt søker en først om vanlig lån og stipend.


Når en søker om foreldrestipend etter fødselen, skal en egen blankett fylles ut. Har du flere enn to barn er summen noe lavere for hvert barn. Og hva skjer når du er ferdig med å studere?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg