tirsdag 23. januar 2018

Hvor sikkert er p plaster

P - plaster inneholder hormonene østrogen og gestagen. Disse hormonene finnes naturlig hos kvinner hvor de regulerer eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet. Hvor godt sitter p -plasteret? P -plasteret er i laget for å sitte ekstra godt fast på huden.


Produsenten sier at plasteret skal sitte ved både dusjing, bading, badstue og trening.

Hvis du bruker dem riktig og husker å skifte til rett ti har det like høy sikkerhet som det er kjent fra p -piller. Sikkerheten er blant annet høy fordi hormonene påvirker kroppen på to måter, noe som gir en dobbel beskyttelse mot graviditet. Det sitter godt fast, men er lett å ta av og på. Er du under år, er det kun legen din som kan skrive ut resept til deg. Informasjo om p - plaster : Det finnes bare en type p - plaster på det norske markedet.


Plasteret er x cm. Det inneholder østrogen og gestagen i samme mengde som de lavest doserte p -pillene.

Det har en størrelse på × cm. Hormonene er innbakt i plasterets klebemasse og kommer inn i blodsirkulasjonen gjennom opptak via huden. Sådan får du p - plaster Hvis du ønsker at starte med p - plaster som præventionsform, skal du henvende dig til din læge eller til en præventionsklinik. Ved en samtale hos lægen vil I kunne finde frem til, om p -plasteret er en god præventionsmetode for dig. Det betyder, at p - plaster har en lige så høj sikkerhed som kombinations- p -pillerne.


Evra p - plaster har en sikkerhet på mot graviditet, og er et hormonelt prevensjonsmiddel som du kun trenger å tenke på én gang i uken når det skal skiftes. Les mer om dette kan være et alternativ for deg! Eftersom p -plastret er en forholdsvis ny form for hormonelt præventionsmiddel, er de længerevarende effekter endnu ikke ordentligt studerede og dokumenterede. Selvom et p - plaster formodes at være ligeså effektivt som p -piller, er dets virkeevne endnu ikke ordentligt dokumenteret. Virkningseffekten og bivirkningene er dermed like som for p -piller, og behandlingen gir høy sikkerhet mot uønsket svangerskap.


Ved mindre operationer, der varer under min. Praktiske tips om p - plaster. Det er derimot litt lettere å oppnå god effekt, fordi du slipper å huske å ta en pille hver dag, og effekten påvirkes ikke av diare og oppkast. P -ringen er en liten myk og elastisk ring som kvinnen selv setter inn i skjeden. Den tas ut etter tre ukers bruk og etter en ukes pause (med blødning) settes det inn en ny.


Den inneholder progesteronlignende hormon og et østrogen.

For deg som er lei av å knaske p -piller kan det være en løsning. Men hvor fester du det, er det sikkert og hva koster plasteret? Jeg har begynt med p -plaste nå. Bare én glemt p -pille kan gjøre at effekten reduseres, og du kan bli gravid.


Jo flere du glemmer per brett, jo større er sjansen for at effekten reduseres. Glemmer du ofte å ta p -pillene dine, bør du snakke med lege eller helsesøster om andre prevensjonsmåter som ikke må tas hver dag, for eksempel p - plaster , p -ring eller p -stav. Det er stor forskjell på hvilken prevensjon som er sikrest. Hvis man ser bort fra sølibat, er ingen metoder 1prosent sikre. Det er imidlertid en metode som er 1prosent sikker i forhold til ikke å bli gravi og det er seksuell avholdenhet!


Desverre er alle prevensjonsmetoder beheftet med en viss usikkerhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg