tirsdag 9. januar 2018

Sviende utslett på rumpa

Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Follikulitt: Vanlig årsak til gjentagende kviseliknende utslett på rumpa.


Plages med sviende og kløende utslett som har kommet mellom rumpeballene på ryggsiden. Utslettet er rødt med hvitt senter.

Blør og væsker noe, men ikke mye. Har forsøkt å holde det rent og smurt med pyricept for å drepe bakterier, men dette har ikke hjulpet. Uten å få undersøkt deg eller stilt deg oppfølgingsspørsmål, er det vanskelig å si hva dette kan være.


Jeg har prøvd alt fra Hydrokortison, Canesten, Sheriproct, Alcos anal og rectogesic uten forbedring. Jeg har også smurt meg med Sinksalve for å unngå at friksj. Mange utvikler kramper i området, og jeg har hatt pasienter som til og med har blitt sykmeldt i lang tid av det, på grunn av smertene, sier Kari Lise Jacobsen Eidjar, fastlege og daglig leder av Legevakt Vest på Ullern, til KK.


Innsendt spørsmål ­Hei, Jeg er en jente på år.

Denne gangen har jeg også fått noen på innsiden av lårene, men de ligner ikke helt på de på rumpa. Det kan være en feil betegnelse med kviser eller akne på rumpa , da det oftest dreier seg om follikulitter, der selve hårroten blir betent. Uansett hva årsaken er, kan det være både flaut og ubehagelig med kviselignende utslett på rumpa. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Candida utslett på kroppen. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud.


Tilstanden er vanligst blant personer med diabetes som ligger i sykehus. Er en candida-infeksjon i skjeden og rundt skjedeåpningen. Er i uke og har den siste tiden fått små utslett på rumpen og lårene som klør noe fryktelig. Merker det ikke så mye på dagen, mest på kvelden.


Har prøvd med litt hydrokortison men det er kanskje ikke så lurt?

Noen som vet hva slags kløe dette er - og hva jeg evt. Symptomer på helvetesild består av utslett , kløe, svie, prikking og brennende smerter på et hudområde. De første symptomene består av prikking, kløe og svie som deretter utvikler seg til utslett med blemmer på dette området.


Det kan forekomme betennelse i disse blemmene, og de sprekker gjerne før de tørker ut. Kviselignende kuler på rumpa Hvis du har dette, er det kanskje ikke så lett å snakke om. Men det kan være så enkelt som at du mangler A og D-vitaminer.


Løsningen er å droppe mettet fett,noe du uansett burde gjøre, og heller spise mer av det sunne fettet. Fokusér på å spise mandler, hemp-frø og grønn salat. Jeg vil i den anledning også gjøre oppmerksom på en systematisk gjennomgang som ser på akupunktur og kløe (3) og finner holdepunkter for at akupunktur kan ha en plass i behandling av kløe.


Halvorsen JA, Ørstavik K. En kvinne i 60-årene med kløe på armene. Eksempler på slike salver er Bacimycin, Brulidine og Pyrisept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg