fredag 26. januar 2018

Hovne føtter og hender gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Hovne føtter under graviditet er ubehagelig på grunn av vektøkning og væskeansamling som skjer i de siste månedene av svangerskapet.


Hvorfor svulmer føttene under graviditet?

Hovne føtter i svangerskapet oppstår på grunn av en overdreven ansamling av væske i vevene på grunn av endringer i blodets egenskaper. Svangerskapsforgiftning viser seg ved økt blodtrykk, utskillelse av eggehvitestoffer (proteiner) i urinen, hovne hender og føtter , hurtig vektøkning og noen ganger hevelser i ansiktet. Nesten alle gravide får hovne hender og føtter mot slutten av graviditeten, men det har ingenting med svangerskapsforgiftning å gjøre. Hovne ben (ødem) oppstår lett ved langvarig stillesitting på jobb eller på reise. Eldre og gravide får lettere slike plager enn andre.


Vanligvis er hevelsene forbigående og ufarlige, men hovne ben kan også være symptom på alvorlig sykdom. Hovne hender og føtter oppstå av flere grunner. To dager etter eggløsning begynte hender og bein og hvone opp, Er det noen andre som har opplevd dette ved tidlig graviditet, det er fremdels.


Slik plager kan oppstå eller bli verre under svangerskapet, du kan også få slike plager etter at fødsel har funnet sted.

Som regel skyldes ikke hovne bein noe alvorlig, men det kan i sjeldne tilfeller skyldes en livstruende tilstand. Hovne bein er svært vanlig, og er en hyppig årsak til legebesøk. Støttestrømper og kompresjonsstrømper kan være til god hjelp mot hovne bein.


Siden du har det på både hender og føtter er det nok bare vann som du har i kroppen. Carpaltunnelsyndrom har man bare på hendene og ikke på føttene. NO: De fleste har opplevd at føtter og hender kan hovne opp.


Etter en lang flytur er det for eksempel ganske så vanlig at hender og føtter er så hovne at knokene blir hvite, eller at du ikke kan se anklene dine lenger. Andre kan være plaget med hevelser i hendene , føttene og ansiktet. De som står hele dagen, særlig i varmt vær, kan oppleve hevelser rundt anklene utover etter­middagen.


Når du sier at han har hevelser i begge føtter , så kan en utelukke en lokal sykdom i beinet. Han har det jo i hånden også. Hvis føttene ikke gir tilstrekkelig støtte for kroppen, kan det føre til smerter i knærne, hofter og korsryggen. De fleste gravide får etterhvert hovne føtter , men samtidig kan jo hovenhet være tegn på alvorlig syksom som svangerskapsforgiftning eller blodpropp. Jeg la for første gang merke til at føttene mine var ordentlig hovne i går ettermiddag, og jeg regner jo med at det henger sammen med varmen.


Hvis du har regelmessig menstruasjon, og den plutselig ikke kommer en måne så er det et tydelig tegn på at du kan være gravid. Elisabeth Halbjørhus (27) var gravid i 17. Og jeg hadde jo alle graviditetssymptomene, så det tok jeg som et godt tegn.


Etter at jeg har behandlet og fulgt opp gravide kvinner i snart år.

Har du hovne føtter sier mange at du kanskje er gravid , har skadet seg eller at du har en jobb hvor du står mye oppreist. Men sannheten er at det finnes mange mennesker som har hovne føtter uten å være gravid , har en form for idrettsskade eller en jobb som innebærer mye farting. Hormonell pvirkning (fr menstruasjon, ved graviditet og p-pille bruk enkelte medisiner).


Fttene i endring - Mange gravide plages med hevelser og kramper i fttene. Fr du en plutselig forverring av hevelsene, hvor ansikt og hender. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i hendene og fingrene?


Smerter i en hånd eller en arm kan komme fra nakken. Irritasjon på nervene i nakken kan gi symptomer. Gravide får det lettere enn ellers. Overbelastninger i skulder, arm eller nakke kan gi seg uttrykk gjennom symptomer i hendene og fingrene.


Det samme kan betennelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg