fredag 26. januar 2018

Feste benkeplate til vegg

Finn laveste nettpris her. Vil aller helst bruke en benkeplate for å slippe bein, samt feste den på veggen uten synlige festemidler (vinkler o.l.) slik at den svever over gulvet. Bordplaten tenker jeg å kjøpe på IKEA. Hele arbeidet kan gjøres i løpet av en ettermiddag.


Benkeplata blir her tilpasset vindusåpningen.

Husk at ei benkeplate av massivt tre ikke må ligge tett inn mot veggen. Det må være cirka mm klaring mot alle vegger. Du kan feste skapene i horisontale spikerslag som er lagt inn i veggen på forhån eller merke ut hvor de vertikale stenderne i veggen er.


Forbor i skapet slik at du treffer disse med skruene. Hvis du ikke treffer stenderne, bruk skruer tilpasset veggens materialer. Vær nøye med at skapet er i lodd før du skrur det fast i veggen.


Selv har jeg laminat benkeplate fra ikea, med oljet treplate på veggen , og der har jeg enkelt tettet med en silikonfug. Ny benkeplate trinn for trinn.

Her er trinnene for å skifte den: Kjøp inn den nye benkeplaten. Er den i heltre, sett den inn med olje et par dager før du skal bytte den. Da får oljen tid til å tørke.


Det er mange feller du kan gå i, for eksempel dersom du har fliser på veggen over benkeplaten og dermed tar mål fra flis til flis. For å sikre deg mot at platen ikke glir, anvend noe som holder platen oppe. Skyv hele platen mot den opplimte veggen og press platen hardt mot veggen ved hjelp av kroppsvekten. Dersom flere plater skal monteres ved siden av hverandre.


Se til at skjøtene ikke kommer over komfyren eller oppvaskmaskinen. Våre benkeplater i laminat er populære valg av flere årsaker. Er du på utkikk etter en smart og plassbesparende løsning til TV, høyttaler eller projektor? Vi har et bredt utvalg av veggfester, takfester, stativ og møbler som sikrer elegant uttrykk og optimal funksjonalitet.


En stenderdetektor kan være til god hjelp til å finne rett punkt mellom feste og vegg. Det beste er hvis du kan skru festet til to stendere, men dette krever at du har et feste som er bredt nok. Hvis ikke festet er bredt nok til å nå to stendere, eller plasseringen ikke blir optimal, er alternativet å bruke ekspansjonsbolter på siden av. Kjøp lister og beskyttelsesplater til kjøkkenet her i HTH-butikken.


Få et pent resultat ved å bruke listen som en siste finish mellom benkeplaten og veggen.

Listene sørger også for at smuss og matrester ikke sniker seg inn mellom bordplaten og veggen. En beskyttelsesplate beskytter veggen mot sprut fra mat og væsker. Skruer er måten vi anbefaler og leverer mest av.


Skruehull, skruer med plastforing og pynteskruer får du av oss. Beløpet du må ut med for å få en ny benkeplate , vil naturlig nok avhenge av hva slags type benkeplate du velger. Prisen på en ny benkeplate kan variere enormt ut i fra om du velger laminat, heltre eller stein.


Utover prisen for selve benkeplaten, må du også regne med utlegg til rørlegger for å koble fra og til kran og oppvaskmaskin. Fest de skrått nedover og flytt vekten helt inn til veggen. Foto: Simen Søvik Vis mer. For små bilder kan du bruke en spiker eller en skrue.


Skråstiller du skruen, blir belastingen flyttet helt inn til veggen. En benkeplate må tåle vannsøl og røff bruk, og på mange måter er benkeplaten den mest utsatte delen av kjøkkenet. En god benkeplate er avgjørende for kjøkkenets kvalitet og utseende.


Vi har mange benkeplater å velge mellom - finn den som passer ditt bruk aller best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg