tirsdag 9. januar 2018

Rørte tyttebær med eggehvite

Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Rørte også med sukker, men ikke veldig mye siden det også er sukker i den stivpiskede eggehviten. Så vente hun forsiktig eggehviten inn i de rørte bærene. Var visst viktig å ikke røre den inn, for da forsvinner luften i eggehviten. Hun frøys dette ned som om det var vanlig rørt tyttebærsylte.


Og elgstek eller medisterkaker og vanilje høres ikke ut som en god idé. Men, dersom du ikke skal bruke de rørte bærene til saltmat er det verdt å prøve! Les også: Slik blir risottoen perfekt.


Eggehvite i tyttebærene? Ferske tyttebær er jo først og fremst tilgjengelige på høsten, men frosne tyttebær kan som sagt også fint brukes. De frosne bærene vil avgi saft når de tines, så derfor kan de blandes ferdig med sukkeret samme dag.


Rørte tyttebær med eggehvite

Rørte tyttebær oppbevars i kjøleskapet og kan også fryses. Prøv friske tyttebær i sauser til all slags vilt og selvfølgelig til trollkrem, rørt med sukker og eggehvite. Tyttebær har en karakteristisk syrlig og litt besk smak. Ha frosne tyttebær i en kjøkkenmaskin.


Rør inn sukker med grind eller k-krok. La det røre sakte så ikke bærene blir knust. Kaffekos-syltetøy med mascarponeost. Visste du at rørte tyttebær også kan brukes til dessert?


Hvis du blander mascarponeost med tyttebær , får du et skikkelig godt og originalt tilbehør til vafler, pannekaker og annet. Du trenger: dl rørte tyttebær. Pisk alt sammen, og server med det samme. Skyld eventuelt tyttebærene og sil veldig godt av. Ha tyttebær og sukker i en bolle.


Rør rundt med en visp eller sleiv. Pass på at du knuser noen bær, men også lar en del forbli intakte (det ser penere ut). Du behøver ikke røre til alt sukkeret er oppløst.


Rørte tyttebær med eggehvite

Gi det litt tid så vil sukkeret automatisk løse seg opp. Sikt sammen potetmel, kakao og bakepulver og rør det i eggedosisen. Sjansen er stor for at Puttes mamma enten blandet tyttebærene med sukker og eggehvite til trollkrem, eller rørte dem sammen og serverte nyrørte bær til kjøttkakene. På grunn av smaken er det få som spiser tyttebær som de er, men nyrørte tyttebær er en delikatesse i det norske kjøkken.


Bygdeoriginalen – Tyttebæret er ikke så sosialt, det bør ha hovedrollen, sier konditor Sverre Sætre. Du kan kjenne forskjellige smaker etter hvert som likøren glir bakover tunga. Som dessert sverger mange også til tyttebær.


Trollkrem” – tyttebær rørt med sukker og eggehvite for eksempel. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Ikke alle har mulighet til å plukke tyttebær selv, men fortvil ikke. Pisker du tyttebær sammen med eggehviter , får du en rosa og delikat trollkrem.


Server den nylaget, og pynt med noen hele bær på toppen. Nystekte, sprø vafler eller krumkaker passer godt til. Trollkrem er en nesten magisk dessert – at fire enkle ingredienser kan trylles om til en så frisk, søt, luftig og lekker dessert i løpet av et par minutter er jo rene trolldommen.


Trollkrem kan du lage med andre typer bær også, men det er tyttebærtrollkrem som er originalen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg