fredag 12. januar 2018

Feber om kvelden frisk om dagen

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Kroppstemperaturen er lavest om morgenen og høyest om kvelden. Den økte kroppstemperaturen bidrar til å hemme og drepe bakterier og virus.


Det er likevel usikkert om feber alltid er hensiktsmessig.

Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff) og væske. Om morgenen er vi litt kaldere, mens vi er varmest om kvelden. Dessuten blir vi varme av å være i fysisk aktivitet. Normal temperatur er ca.


Hvorfor blir det verre? For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager , men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier.

Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Feber - er det alvorlig? Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn.


Den er høyest om kvelden og faller i løpet av natten for så å stige mot morgenen, da den måles til 3°C–°C. Ved akutte tilstander er det vanlig å ha feber i tre til fem dager , men ved kroniske tilstander varer ofte feberperioden lengre. Opplever man å få feber flere ganger i måneden, tyder det på at noe er galt. Da er det viktig å gå til legen og finne årsaken, sier han. Denne temperaturen ligger vanligvis i gjennomsnitt på 3°C og varier gjennom dagen slik at laveste temperatur måles om morgenen og høyeste temperatur måles om kvelden.


C om morgenen og 3°C om kvelden. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Fysisk aktivitet øker også kroppstemperaturen. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka °C. Kilder: Science og Forskning.


Betegnelsen er blitt brukt om febersykdom av mer enn tre ukers varighet med temperatur lik eller høyere enn 3ºC ved minst tre anledninger og hvor diagnosen fortsatt er usikker etter en ukes utredning i sykehus. Influensaen er kommet som kastet på deg.

Det er store sjanser for at du følte deg frisk kvelden før. Og du kan snu deg rundt - og prøve å sove videre med god samvittighet. Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber.


Dersom du har høy feber og hoste i mer enn døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg