onsdag 31. januar 2018

Gravidoppdatering uke 38

Jeg er snart ferdig med svangerskap nummer og det er helt utrolig å tenke på. Lars-Kristian skjønner heller ingenting, og for ham har det nok gått – om mulig – enda fortere. Jeg kan ikke tro at jeg har kommet til uke ! Jaja, så ble det enda en gravidoppdatering , haha!


Jeg sier likevel det samme denne gang – håååper dette er det siste! Dager igjen av svangerskapet: dager igjen! I dag er det endelig lille julaften, nå har vi akkurat kommet hjem etter å ha vært ute og levert julegaver. Pappa kommer en tur i kveld og skal spise middag her, så det blir veldig koselig.


I går så ble Tony overrasket med suprise party av kompis gjengen hans hjemme hos oss. Hei mine kjære lesere. Siden det er mandag i dag så er på tide med en ny gravidoppdatering. Siden jeg har bursdag i dag måtte jeg dra med meg det inn i dagens bilder, for det er ikke lenge til det er hennes bursdag og.


Dagen i dag startet med at Espen og jeg var på kontroll på sykehuset i Flekkefjor og alt stod bra til med lillemor. Gravidoppdatering – uke 38. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet.


Snart fullgåtte uker er forbi og jeg er trygt inne i tredje og siste trimester – nå er det ikke lenge til hun kommer! Jeg føler meg utrolig heldig som får oppleve nok et svangerskap uten problemer og krysser alt jeg har for at både formen og humøret holder hele løpet ut. Livmoren vil etter hvert synke ned og det vil oppleves litt enklere å puste.


Noen får problemer med å sove. Andre tanker: prosent av barn som fødes i uke 3 vil overleve. Jeg ønsker likevel at hun skal holde seg inne i minst to uker til, så hun ikke er prematur når hun kommer. Vi gleder oss enormt til å få møte henne! Formen min er heldigvis fortsatt veldig bra, og jeg er oppegående og orker mye.


Drømmer du om ditt barn som nå er uker gammalt? Kanskje er det slik att ditt barn drømmer om deg! Barn kan nemlig drømme nå, hjerneaktiviteten har i forsøk målts hos foster hvilket viser at barnet allerede nå har ulike søvnsykluser. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Nå gjøres bare finpussing.


Fosteret fortsetter å legge på seg og er snart klar til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig født) hvis det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.


Bilde på topp er lånt fra kosogkaos. Vi trår altså inn i uken hvor fødselen kan skje, når-som-helst. Det andre trimesteret er snart over, derfor er det på høy tid med en ny gravidoppdatering. Herlighet, som ukene flyr!


Babyen: Severin er nå ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg