onsdag 17. januar 2018

Rødt utslett på kroppen voksen

Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Hva er utslett med kløe? Jeg har fått utslett som startet på venstre side av navelen, det minner veldig om myggstikk.


Dag spredde det seg litt oppover mot brystet og har nå dag nådd hals. Har og littegrann på armene nå.

Alkohol kan jo forsterke reaksjonen på pollen, og samtidig er det noen som får elveblest av vinen, sier Bistrup. Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Sykdommen skyldes at kroppen har mindre. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Noen ganger kan det man reagerer på , som for eksempel brennesle eller kosmetikk, forårsake en allergisk reaksjon.

Matallergi kan også føre til at huden klør. Reaksjoner på legemidler, for eksempel antibiotika, soppdrepende medisiner eller narkotiske smertestillende medikamenter, kan føre til utbredt utslett og kløe. Elveblest er et rosa eller rødt utslett som ligner på utslettet som oppstår etter kontakt med en brennenesle (Urtica er det latinske ordet for nesle). På folkemunne kalles utslettet også for vabler eller neller. Det kan være små flekker eller større sammenhengende områder.


Skabb er et utrolig kløende utslett som består av mange små røde kuler, noen ganger som en linje på huden. Utslettet kan variere i form og utbredelse. Kløen er intense og oppstår som oftest på natta.


Skabbutslett kan oppstå hvor som helst på kroppen , men er mest vanlig på hendene, armer, og ved områder som er dekket av smykker. Hvorfor får jeg et rødt utslett på kroppen av en voksen , som klør. Mange sykdommer manifesterer seg på huden reaksjon. I autoimmune sykdommer, kan den utslett oppstår og forsvinner, og deretter dukke opp igjen på den nye, friske områder av huden. Dette er ufarlig og betyr ikke at man er smittet.


Men dersom man 3-dager etter flåttbittet får et rødlig utslett som vokser rundt bittstedet bør man være på vakt. Jeg er en gutt på år, og har nettopp oppdaget et utslett på store deler av kroppen min. Våknet opp i dag med utslett over hele kroppen.

Masse, små røde flekker overalt. De er nesten helt flate og avgrensede. Jeg har ikke feber, men er i fin form ellers. Kan ikke komme på at jeg har spist noe spesie.


Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Det er ikke vannkopper, det vet jeg. Hudsykdommer kalles ofte også dermatoser. Uansett hvor utslettet oppstår og om det bare er synlig eller også smertefullt eller kløende, så kan det ha mange potensielle årsaker.


All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg