fredag 26. januar 2018

Ofte kvalm og uvel

Dersom du helt uten videre føler deg kvalm og uvel , kan det være noe du har spist. Ifølge Lommelegen skyldes matforgiftning at enkelte bakterier som ofte finnes i maten, har vokst og produsert giftstoffer der. En av de vanligste årsakene er utilstrekkelig oppvarming av matrester, utilstrekkelig eller for langsom nedkjøling, eller slurv med renhold.


Behandling av kvalme og oppkast. Har du fått en infeksjon i fordøyelseskanalen, er oppkast og diare en effektiv måte å skille ut skadelige stoffer fra kroppen på.

Sykdommer i magesekk og øvre deler av magetarm kanalen gir ofte kvalme, og det gjør også sykdommer i øret og balanseorganet. Kvalmestillende medisin. Det er vanlig med migrene anfall.


Det kan gjøre at du lettere blir sliten, kvalm og får. Symptomene går gradvis tilbake over uker til måneder og ofte gis medisiner de. Jeg er konstant kvalm , og har vert det siste månedene.


Jeg blir ofte kvalm , klarer ikke spise når jeg er med andre mennesker.

Jeg har mye magevondt og er ofte kvalm. Det blir ofte for mye, jeg blir stresset og gråter ofte på kvelden. Jeg strever med å sovne og har. En grundig og målrettet klinisk undersøkelse og blodprøver vil også hjelpe til å avdekke årsaken. Ved kvalme og oppkast er det viktig å innta rikelig drikke, gjerne små mengder av gangen, men hyppig, for å erstatte væsketapet.


Ofte anbefales en blanding av Farris og eplemost, slik at man får i seg både sukker og salter. Ved ondartede sykdommer er kvalme ofte et sent symptom. Forhøyet trykk i hjernen, smerter og hodeskader kan også gi kvalme. Psykogen kvalme er også beskrevet.


Hvis du kaster opp maten din og går ned i vekt. Det kan være aktuelt å bytte til legemiddelformer som ikke skal tas gjennom munnen. Har i det siste vært mye små svimmel, kvalm , tung i kroppen, tiltaksløs og hodepine, og følt meg sliten. På jobb skylte de på at dem trodde det var varmen. Men var hos legen i går og tok masse blodprøver som jeg får svar på om ei uke.


Legen trodde det kunne være jernmangel, noe med blodtrykket ell. Er og mye svimmel og kvalm.

Mye trøtt og slapp også. Føler meg ofte helt elendig. Er år gammel og skulle vel slik sett være i overgangsalderen evt. Noe sultfølelese og sug. Når jeg har spist to brødskiver med pålegg blir jeg stappmett, og uvel , akkurat som om jeg har trykket i meg en stor julemiddag med ribbe og kjøttkaker.


SVAR: Hei jente Takk for henvendelsen. Peppermynte er en urt som har blitt brukt som medisin i århundrer og her er en oppskrift som viser hvordan den også kan være til hjelp mot kvalme. Det begynte først med vond hals for ca. Deretter har jeg tatt noen halspastiller, men da tok det ikke lang tid før jeg ble helt sykt kvalm.


Nå er halsen mye bedre, men til gjengjeld så sitter jeg her og er helt sykelig kvalm. Dette inntrer gradvis, ofte i kombinasjon med ensidig hørseltap, ukarektaristisk svimmelhet og ustøhet, forklarer legen. Det finnes altså uendelig mange årsaker til at du opplever svimmelhet, og selv om begge ekspertene understreker at det i de fleste tilfeller er ufarlig, kan det i mange tilfeller være lurt å oppsøke lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg