onsdag 31. januar 2018

Innbilt svangerskap katt

Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund. Innbilt drektighet hos tisper Hvis hunden din blir nedstemt eller oppfører seg merkelig etter løpetiden kan det ha en god forklaring. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet.


Innbilt svangerskap er noe mange tisper er plaget med i større eller mindre grad. De får det ofte igjen etter hver løpetid.

Noen har svake symptomer som f. Det finnes ikke spesifikke årsaker som fører til et innbilt svangerskap hos kjæledyr. Det man vet er at hunner som aldri har født, vil være mer utsatt for å lide av dette fenomenet. For å kunne forstå litt om hvordan et slikt innbilt svangerskap utarter seg, er man nødt til å snakke om hvordan reproduksjon hos pattedyr faktisk foregår.


Den er ikke assosiert med sykdommer i reproduksjonsorganene, og har ingen betydning for hvorfruktbar tispen er. Man vil merke at pattene begynner å vokse, og at magen blir større. På slutten av kattens svangerskap vil du også kunne se mye bevegelse i magen når katten ligger.

Skinndrektighet eller innbilt svangerskap hos hunder er en psykisk tilstand (en hormonell ubalanse) som kan være arvelig belastet og inntreffer etter løpetid. Tilstanden, som ikke klassifiseres som en sykdom, kalles av og til også fantomsvangerskap. Katter som får innbilt svangerskap vil også få forandringer, men det skjer noe senere enn hos en drektig katt. Når omtrent halve drektighetstiden har gått begynner bukomfanget å øke, og vil etter hvert få en appelsinform. Like før fødsel (til dager), synker livmoren ned mot bukveggen og katten får en pæreform.


Ca av tispene som ikke er sterilisert blir innbilt etter løpeti hvor hardt de er rammet av denne tilstanden varierer. Etter løpetiden(østrus) går tispen videre i syklusen sin til noe som heter metøstrus, denne perioden varer like lenge som en drektighet. Symptomene kommer gjerne i denne perioden 3-uker etter løpetid.


Hos dyrebeskyttelsen har vi nå en katt som får behandling for innbildt svangerskap. Dette har jeg aldri hørt om før, noen som har aning? En ting å merke seg med: Tisper som får innbilt svangerskap får det igjen etter neste løpetid. Det finnes også bivirkninger med skinndrektighet: De kan få brystbetennelse, så hold godt øye med pattene (se etter harde, røde og varme patter)! Hvis dette utvikler seg kan tispa bli veldig syk og få feber.


Kan innbilt svangerskap behandles ? I historien kjenner vi til flere kvinner beskrevet av Hippokrates i 3f.

Maria I av Englan eller Maria den blodige, som man tror led av denne tilstanden, og den berømte “Anna O,” beskrevet av Sigmund Freud. Spesielt hos tisper som ikke har hatt valper tidligere kan man se at pattene blir større og får en mørkere rosa farge. De fleste tisper får melk et par dager før fødsel, men alt fra uke før til samme dag som fødselen er normalt. Tisper med innbilt svangerskap kan også få melk i juret. Lynrask hjemlevering av kattemat av kvalitet.


Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Gjennom år med undersøkelser av gravide, har jeg kun sett dette tre-fire ganger. Normalt har en kvinne med innbilt svangerskap alle svangerskapssymptomer. Hun kjenner til og med fosterbevegelser.


Men hva er egentlig innbilt svangerskap ? Hvilke symptomer har man på dette? Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt det? Vil det vare lenge? Jeg tenker litt som deg.


Om hunden din ikke virker plaget av det, så la det bero. Enkelte hunder lider psykisk av innbilt drektighet, andre ikke. Etter en løpetid går hunden gjennom et svangerskap hormonelt sett. At noen forventer valper og at kroppen forbereder seg deretter, er ikke så unormalt. Det kan skyldes innbilt svangerskap Hundetisper kan innbille seg at den blir drektig ved parring under løpetiden, selv om dette ikke er tilfellet.


Det kan føre til depresjoner og fysiske plager for hunden. Tegn på drektighet hos katt. Det første tegnet på at en katt er drektig kommer omlag tre uker inn i drektigheten. Da vil brystvortene vanligvis bli noe større og mer struttende, og fargen blir sterkere rosa. Skinndrektighet er et uttrykk som er synonymt med innbilt graviditet, men tilstanden regnes ikke som en sykdom, fordi den kan forklares med naturlige hormonelle endringer.


Tilstanden forsvinner gjerne spontant (av seg selv) etter en tid og medfører sjelden ettervirkninger. Skinngravide dyr kan oppvise alle tegn på svangerskap , også hormonelle. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg