mandag 12. februar 2018

Mørt kjøtt

Kjøtt fra rygg og lår er det møreste, mens kjøtt fra side, bryst, nakke og bog er mindre mørt. Til koking kan du bruke kjøtt fra forparten på storfe eller annet kjøtt som er mindre mørt. Kjøtt fra forpart har mer bein og mer utviklede muskler enn kjøtt fra bakpart, og egner seg derfor best til koking.


Koketiden varierer med størrelse og mørhet på kjøttet. Kjøttet er ferdig kokt når det løsner fra beinet. Skjær beinfritt kjøtt i terninger, ca.

Stek kjøttet i små porsjoner for å få fin stekeskorpe. Ha det over i vann med salt, kraft, buljong eller saus. La det trekke på ca. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er i utgangspunktet, og størrelsen på terningene.


Tilsett grønnsaker mot slutten av trekketiden. Mørt kjøtt på gammelmåten. Noen ganger må man ta et skritt tilbake for å komme fremover. Det er nettopp det de har gjort på Centra Colosseum i Oslo.


Tradisjonelt har mange den oppfatning at unge dyr gir mørt kjøtt , men ifølge Veiseth er det ikke alltid slik.

Kjøtt fra to til seks måneder gamle lam mørner mindre enn de som er åtte til ti måneder ved slakting. Seigt kjøtt blir fantastisk mørt når du lar det putre lenge. GRYTE MED HØYRYGG: - Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. De fleste av oss har vel vært på kinesiske eller thailandske restauranter og gomlet i seg mye spennende og god mat.


Jeg er intet unntak. Det jeg alltid har fundert på derimot er hvordan de klarer å få kjøttet så mørt og fløyelsmyk, det være seg kylling eller biff. Kjøtt består stort sett av skjelettmuskel, fettvev og bindevev.


Mesteparten av kjøttet vi spiser i Europa er kjøtt fra storfe, svin, lam og ulike typer fugl. Musklene består av omtrent vann, protein og fett, og er bygd opp av muskelfibre som buntes sammen ved hjelp av bindevev. Brukte biffstrimlepakke fra Rema.


Og selv om jeg stekte det riktig og hadde det i gryta på slutten ble det seigt og lite godt. Og hvordan gå frem for å få det mørt ? Varme kjøttet forsiktig og sakte til ideell kjernetemperatur, for eksempel på lav varme i stekepanne med lokk (biffer) eller i ovnen i ildfast form (større steker). Mål: saftig kjøtt ved å hindre at kjøttsaften renner ut.


Selvfølgelig har ikke alle typer kjøtt den samme mengden vann, og det er også sant at kjøtt fra yngre dyr inneholder mer. Derfor er dette kjøttet vanligvis mørere og mer verdsatt på kjøkkenet. Kjøtt har alltid hatt en spesiell plass i vår diett og er for mange av oss hovedattraksjonen i et godt måltid.


Vi kjenner når kjøttet er mørt , men vi mangler kunnskap om hva som gjør at kjøttet er mørt eller seigt.

Her er en liten forklaring. Fortsett med løken når alt kjøttet er brunet. Stek løken i smør til løken begynner å få farge og mykner noe. Ha løken over i gryta med kjøttet. Kok opp og la det hele småputre under lokk i cirka time, eller til kjøttet er helt mørt.


Ligger det i en type marinade først, tro? Smaken på retten jeg lagde ble god den, men kjøttet ble relativt tørt. Noen som vet hvilken hemmelighet som ligger bak det møre kjø.


Avkjøl så kjøttet i kraften slik at det får trekke til seg kraft, og unngår å tørke ut. Ved å se på forskjellen i proteinene mellom veldig mørt og veldig seigt kjøtt oppdaget vi at flere enzymer enn hva vi tidligere har trodd påvirker kjøttets kvalitet, sier Bjarnadottir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg