torsdag 15. februar 2018

Tidspunkt for utbetaling av lønn

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Ved utbetaling av lønn skal arbeidsgiver gi deg lønnsslipp som beskriver lønn , skattetrekk og eventuelt andre fratrekk.


Får du ikke dette, må du ta det opp med arbeidsgiveren din. Når utbetales lønnen ?

Hvis ikke annet er avtalt, skal det foretas lønnsutbetaling minst to ganger i måneden. Tidspunkt for utbetaling. Lønn utbetales som regel den 15. Er dette en helge- eller helligdag, utbetales lønnen den siste hverdagen før den 15. I desember er lønningsdagen den 12.


Sjekk spesifikke utbetalingsdatoer på kjøreplan for utbetalinger. Lønnen som utbetales gjelder hele kalendermåneden. Prestasjonslønn og akkord.

Den del av feriepengene som overstiger lønn for vanlig arbeidstid i ferien, kan likevel utbetales i forbindelse med avvikling av hovedferie eller sammen med lønn for juni måned. Dette ifølge ferieloven paragraf 11-1. Vær oppmerksom på at ulike virksomheter kan ha andre bestemmelser i tariffavtale angående utbetaling av feriepenger. Det er satt av to hele arbeidsdager mellom kjøring og utbetaling for å kunne stoppe utbetaling i banken om nødvendig.


Ved hovedlønn for juni er virksomhetens kontrollperiode utvidet med en ekstra dag. Basiskunder har frist til å korrigere kl. Som arbeidsgiver har du ansvar for å beregne og betale inn arbeidsgiveravgift. Grunnlaget for beregningen er i utgangspunktet brutto lønn. Satsen for beregning av arbeidsgiveravgift varierer mellom og 1prosent alt etter hvor i landet bedriften er lokalisert.


Feriepenger tjenes opp året før ferien skal avvikles (opptjeningsåret) og betales istedenfor lønn ved avvikling av ferien. En arbeidstaker som ikke var ansatt året før, vil ha rett til ferie, men da uten feriepenger fra nåværende arbeidsgiver. Grensen på timer i løpet av sju dager kan gjennomsnittsberegnes over en periode på åtte uker.


Arbeidsgiver og arbeidstakernes tillitsvalgte i virksomhet som er bundet av tariffavtale, kan skriftlig avtale unntak fra grensen på timer i åttende led men slik at den samlede arbeidstid ikke overstiger timer i løpet av timer. Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig arbeidsinnsats. Feriepengegrunnlaget skal fremgå av lønns- og trekkoppgaven for opptjeningsåret.


Ferie er i utgangspunktet fritid uten lønn.

Kan arbeidsgiver endre utbetalingstidspunkt for min lønn ? Det er ingen regulering av minstelønn i norsk lovgivning. Arbeidsmiljøloven regulerer hvilke tilfeller arbeidsgiver kan foreta slikt trekk, jf. I dag skjer utbetaling normalt ved overføring til arbeidstakers lønnskonto. For enkelte arbeidstakere kan det være mest hensiktsmessig med kontant utbetaling.


Arbeidstakeren kan kreve kontant utbetaling av lønn dersom det foreligger et særskilt behov for det, jf. Frist for rapportering – kontantprinsippet for lønn. A-meldingen skal rapporteres etter kontantprinsippet, og frist for første rapportering av første a-melding er 5. Ved vakttjeneste betales tillegget for beregnet ti jf.


Tiden for utbetaling av tilleggene legges sammen pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg