fredag 16. februar 2018

Fly tidlig i svangerskapet

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Finn den billigste flybilletten. Sammenlign på Reiseguiden før du bestiller. Søk flybilletter fra 9reisesider. Skandinavias Beste Reisenettsted!


Er du gravid med tvillinger eller flere, så gjelder egne regler.

Tidligere spontanaborter (øker risikoen for gjentagelse i det aktuelle svangerskap) Tidligere ekstrauterine graviditer (svangerskap utenfor livmoren, gjentagelsesrisiko). Etter at man har vært på ultralyd vet man om det nåværende svangerskapet er inni eller utenfor livmor. De fleste flyselskaper godtar at du flyr uten legeerklæring frem til fire uker før termin, deretter med legeerklæring fra to til fire uker før termin. Derfor bør du være forsiktig med å fly når du er gravid. Det er ikke farlig for fosteret å fly tidlig i svangerskapet (såfremt det går normalt uten blødninger), men det kan være ubehagelig for de som plages mye med kvalme og andre typiske symptomer.


Men for de aller fleste går det helt greit. Kjenner at tanken på det gjør meg uvel. Flyr dere i tidlig svangerskap? Hva sier forskning egentlig om dette?

Hvis jeg setter meg på det flyet og mister kort tid etter kommer jeg til å slite med det! Kan man bekrefte at man har født noenlunde til termin før, ikke har mange spontanaborter sent i svangerskapet , ikke har hatt svangerskap utenfor livmoren, at nåværende svangerskap er normalt med normal livmorhals (ikke svekket pga fjernet deler av den f eks, noe som øker faren for for tidlig fødsel), ikka hatt truende abort, dvs blødning. Planlegger du flyreiser mens du er gravi er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor, hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly. Du kan fly med oss fram til uker før termin uten legeerklæring.


Flyturen må ikke ta mer enn timer, og du må forevise legeerklæring som viser at du trygt kan ta fly. Da mente Ryanair at hun ikke kunne fly ettersom hun var gravid i 34. Gravid uke for uke. Alle flyselskaper har egne regler for hvor lenge gravide har anledning til å fly med dem, og noen krever også en legeerklæring som sier det er trygt å la den gravide reise med fly mot slutten av svangerskapet. Er fly tillatt under graviditet?


Flyging under graviditet er vanligvis tillatt til et bestemt tidspunkt. Tidlig i svangerskapet er det mer sannsynlig at de fleste gravide bekymrer seg for å fly. Når graviditeten skrider frem, fraråder både gynekologer og flyselskaper å reise med fly. En helseeffekt av å fly på barnet spiller en mindre rolle.


Er det noen risiko forbundet med å fly helt i starten av svangerskapet ? Er jo mange som flyr uten å vite det så tidlig , men er det noen som vet noe om dette? Vet at man ikke får pga sjansen for å føde ombord på slutten, men det er om det er noen fare for fosteret jeg lurer på. Tilskuddet bør anbefales så tidlig som mulig i svangerskapet , og aller helst før kvinnen blir gravid.


Dårlig formulert, men trenger svar.

Jern Tilskudd av jern bør anbefales på bakgrunn av serumferritinmåling tidlig i svangerskapet , se egen anbefaling. Svangerskapet fører til normale (fysiologiske) forandringer i huden, forløpet av kroniske hudsykdommer kan endres under svangerskap, og det finnes hudlidelser som er spesifikke for svangerskapet. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene. Normal svangerskapskløe er vanlig.


Mange kvinner som aborterer tidlig i svangerskapet vil ha fullført en fullstendig spontanabort når de kommer til legen. Men hvis en abort ikke er fullstendig, er det hovedsakelig tre behandlingsalternativer. Ulike sykehus har ulike retningslinjer, men mange anbefaler konservativ behandling hvis mulig. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg