onsdag 14. februar 2018

Spedbarn vondt i magen om kvelden

Har du spedbarn med vondt i magen ? Dette kan du prøve. Her er de vanligste, samt rådene du trenger for å lindre babyens smerte. At barnet har spist for mye eller for lite mat.


Luft i magen , for spedbarn kan kolikk være en årsak. Psykiske årsaker som for eksempel stress.

Forstoppelse eller diaré. Urinveisinfeksjoner. Laktoseintoleranse. Vanlig at barn gråter på kvelden. Mange foreldre tenker at gråt på kvelden skyldes vondt i magen , men det trenger altså ikke å være årsaken.


Gråt er en viktig del av hvordan babyen kommuniserer med sine omsorgspersoner, og det er helt naturlig at barn gråter. Gjennom gråten forteller barnet at det trenger noe. Babyer som har vondt i magen er et velkjent problem for de fleste foreldre.

Vi har bedt spebarn- og barselpleier, adjunkt, ammeveileder og eier av Ammestua Den Lille, Randi Dørum, om å svare på noen av de vanligste mytene når det kommer til magesmerter hos babyen. Du kan selvsagt gi tillegg om du ønsker det – dette er helt opp til deg. Men om det hjelper kommer an på årsaken til uroligheten. Morsmelkerstatning kan være hardt for magen for spedbarn som ikke er vant til det.


Ha i bakhodet at også spedbarn som får morsmelkerstatning kan være urolige om kveldene , av grunnene nevnt over. Om barn fra barnehagealder og oppover klager over smerter i magen , anbefaler helsesøsteren å være obs på både nedsatt allmenntilstand og endret avføringsmønster. Magen er en symptombærer for veldig mye.


Hvis smertene vedvarer må man begynne å nøste litt, og søke legehjelp om plagene ikke gir seg, sier hun. Bærer man barnet i en sele på magen , gir man barnet varme og trygghet, og det blir lettere for barnet å rape. Man kan også forebygge kolikk under måltidene: Gi melken langsomt. La barnet rape ofte. Barnet bør sitte oppreist.


Skift til et annet merke morsmelkerstatning hvis barnet får dette. Les mer på siden om kolikk. I enkelte tilfeller kan barnet oppleve å få vondt i magen. Dersom disse symptomene oppstår kan småmark være årsaken bak. Selv om det kan se ut som om barnet har mareritt, stemmer ikke dette.


Altså ikke hard som i at jeg har forstoppelse, men at selve magen er steinhard.

Kjenner dette spesielt om kvelden når jeg skal legge meg, gjør vondt og ømt på sidene og foran, og spesielt når jeg snur meg. Prøv amme-te, som inneholder karve, fennikel og anis. Den stimulerer melkeproduksjonen og barnet får mindre vondt i magen.


Teen selges i helsekostbutikker. Sukkervann kan også ha en god effekt. Særlig om natten ligger han og presser og har det vondt. Dere kan lese om dette på nettsiden under Sykdommer og Symptomer: Vondt i magen. Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye.


Selv om oppkast i seg selv sjelden er farlig, kan væsketapet som følger være alvorlig. Spesielt hos spedbarn er det en risiko for at barnet blir dehydrert. Omtrent hver kveld på denne tiden gråter han fælt og har tydelig vondt i magen. Vet ikke helt hva vi skal gjøre, eller ER det noe å gjøre? Har prøvd med fennikkelte før måltid nå også, ml.


I dag har jeg heller ikke spist noen meieriprodukter for å se om det ble bedre. Spist salat og unngått lø. Men, jeg bakte 5-hele pepper inn i kitt leverpostei og etter en halv times tid sovnet jeg uten mageknip. Jona skrev: Jeg har hatt vondt i magen i fire dager nå.


Jeg har mageknip og går på do og har da litt løs mage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg