fredag 16. februar 2018

Frossen spinat smoothie

Bland spinat eller grønnkål med all væsken i en blender i til sekunder, til massen er som en grønn suppe. Del jordbær i skiver og ananas i biter. Tilsett litt vann om den er for tykk.


Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær, ananasbiter, havregryn og tranebær. Skyll spinaten godt og fjern de tykkeste stilkene. Skrell bananene og skjær dem i biter.

Riv ingefær på råkostjern. Bland alt sammen i en blender eller smoothiemaskin. Frossen grønnkål og spinat egner seg ypperlig i smoothies og har tilnærmet ubegrenset holdbarhet.


Både grønnkål og spinat inneholder masse A-, C- og K-vitamin, kalsium og jern. Her får du en oppskrift på en deilig og smakfull, grønn smoothie – en real vitaminbombe! Dette trenger du: dl økologisk eplejuice. Blend avokadokød og kiwi med smoothiefrugt, spinat , skyr og A38.


Det bør der ligge på din tallerken Et stort glas grøn smoothie.

Grønnkål, spinat , eple, ingefær og lime forenes her til en superfrisk smoothie. Se på mengden som et utgangspunkt og smak deg frem etter egne preferanser. Noen som har noen gode, sunne og enkle oppskrifter hvor jeg kan bruke frossen spinat , evt tips til hvordan jeg kan bruke det generelt? Smoothie passer både til frokost, kvelds og mellommålti men er særlig super som en start på dagen- når du trenger litt ekstra vitaminer. Har du dessuten frukt og grønnsaker som begynner å synge på siste verset, er smoothie en ypperlig måte å få brukt dem opp.


Mens det for fruktsmoothies er det vanskelig å ende opp med dårlig smak, er situasjonen noe annerledes hvis du forsøker grønne smoothies. En grøn spinat smoothie er en nem og lækker eftermiddagssnack eller som et lille mellemmålti som fint kan stille en lille sult. Kan nydes som morgenmad med et blødkogt æg, eller som en lækker drik om eftermiddagen i stedet for noget sødt. Prøv gerne at variere med krydderier som kardemomme, kanel, matchapulver eller lign. Smoothie er en fin måte å få i seg både frukt, bær og grønnsaker på, og det kan drikkes som mellommålti serveres etter middagen som hverdagsdessert eller sendes med til skole- eller jobblunsjen!


Spinat gir masse vitaminer og næring som kroppen trenger. Når det gjelder smoothie , er fryst best: - Frossen frukt og bær gjør smoothien mer kremete og fyldig, og så smaker det jo bedre med kald enn varm smoothie , forteller bloggeren. Men hvis du ikke har frossen frukt og bær, kan du jukse det til med å tilsette noen isbiter, tipser Magnussen. Frossen : Ha spinatkubene i en kjele med litt olje og la den smelte. Sett varmen på høyt og la så mye vann som mulig fordampe.


Pass på så det ikke brenner seg. Har du smoothie til overs, kan du fryse ned restene i små saftisformer, og ta dem frem på en varm sommerdag!

Plukk bær i bøtter og spann! Har du bærbusker i hagen, og klarer ikke spise opp bærene? Tykkere konsistens? Banan, yoghurt og isbiter gjør konsistensen tykkere.


Skal du være ekstra trendy nå - eller få et instavennlig bilde kan du lage en smoothie bowl med topping. Innholdet i smoothien kan være det samme som du pleier å lage, bare lag smoothien med litt mindre væske - eller bruk frossen frukt eller bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg