onsdag 14. februar 2018

Kostholdsplan overvektig gravid

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Forventer du og står overfor vektproblemer samtidig?

Barna har selv en større risiko for å bli overvektige - med de sykdommene det kan føre med seg, samt risikoen for selv å bli overvektig når de skal føde barn. Gravide som sliter med overvekt, er derfor en utfordring for helsevesenet, og artikkelforfatterne konkluderer med at overvektige kvinner som ønsker å bli gravide , bør rådgives i. Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten. Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid.


Du bør generelt ikke slanke deg når du er gravid , men er du klart overvektig bør du derimot gjøre en innsats for å hindre for mye vektoppgang under svangerskapet, sier spesialist i allmennmedisin og medlem i nasjonalt fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen, Kari Løvendahl Mogstad. Folat er svært viktig for kvinner som er blitt gravide eller planlegger å bli gravide. Tilskudd av folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret og det anbefales at man tar tilskudd av 4µg per dag frem til uke i svangerskapet.

Vitamin D er viktig for både mor og foster. Når du skal ned i vekt, bør du velge langsomme karbohydrater fremfor raske. Da har du det vi kaller for et grovkarbokosthold. Hvis du er veldig overvektig , kan det i tillegg til å velge riktig type karbohydrater, også være lurt å begrense det totale inntaket av karbohydrater. Dette er spesielt viktig hvis du har insulinresistens.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Kostholdsplan gir jevnt blodsukker. En kostholdsplan er en oversikt over hva du skal spise. Det er en plan som er individuelt tilpasset den enkeltes behov og preferanser. En sunn kroppsvekt er viktig for å redusere sannsynligheten for å få livsstilssykdommer.


BMI kan være misvisende for dem som har mye muskler. Rask og trygg leveranse. Behovet for kalsium øker også når du er gravid. Kalsium må til for at barnet skal utvikle skjelettet sitt.


Gode kilder til kalsium i kosten er meieriprodukter.

For å dekke behovet for 9mg kalsium per dag bør du få i deg minimum tre porsjoner meieriprodukter per dag. En porsjon tilsvarer et glass melk eller to skiver ost eller en yoghurt. Dessverre finnes det noen gravide kvinner som har et sug etter ting som ikke er mat, som f. Hvis du har et sug etter å spise ting som ikke er mat, bør du snakke med legen din om dette. Er man svært overvektig , kan det være gunstig å gå noe ned i vekt før svangerskapet, for å gi rom til den vektøkningen som normalt tilkommer i løpet av et svangerskap, samt redusere risikoen for komplikasjoner som svangerskapsforgiftning og diabetes. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


Det beste er å bare trappe litt ned på matinntaket. Er du veldig overvektig og har et høyt kaloriinntak til vanlig, så kan det være lurt å starte litt roligere. Du burde finne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag for å vedlikeholde din vekt og hvor mange for å gå ned i vekt. Møt julematen med god samvittighet Desember måned er i gang. Vi nærmer oss julen med stormskritt.


Det meste med høytiden forbinder vi med kos og hygge, men mange forbanner seg over at kroppsvekten stiger som følge av at kosen kanskje sklir litt ut. Hold Ctrl-tasten nede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg