tirsdag 6. februar 2018

Brystkreft

Symptomer og tegn som kan tyde på brystkreft. Som regel oppdages brystkreften før den rekker å gi noen symptomer eller plager, enten ved at den oppdages gjennom en rutineundersøkelse eller fordi du ved en tilfeldighet har kjent en klump i brystet. Forskning, bedre behandling og tidlig oppdagelse har bedret overlevelsen blant brystkreftdiagnostisert.


Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner. Både menn og kvinner har brystvev og kan få brystkreft.

Hva er årsaken til brystkreft ? Fire av fem som rammes er over år, og arv øker risikoen for å utvikle brystkreft. Sykdommen karakteriseres ved svært varierende forløp, fra raskt voksende svulster med tidlig spredning til andre steder i kroppen, til langsomt voksende svulster. Det er fra puberteten konstant påvirket av østrogen.


Et bryst består av et kjertellegeme, fett og bindevev. I den vestlige del av verden er det en kreftform som rammer hver niende til trettende kvinne som når års alder, og er etter lungekreft den kreftsykdom som rammer flest kvinner. Sist oppdatert: 03.


Forekomsten av brystkreft har økt betydelig de siste tiårene.

Nesten alle brystkreftsvulster kan fjernes, og operasjon er den primære behandlingsmetoden for dette. Noen ganger kan de. Prosedyrer i Oncolex kan ikke erstatte faglig veiledning fra kvalifisert veileder.


Den som følger prosedyrene har et selvstendig ansvar for at det foreligger nødvendig godkjenning, lisens eller autorisasjon. Heldigvis finnes det i dag mange behandlingsmuligheter, og utsiktene for å bli frisk er gode dersom brystkreften oppdages tidlig nok. Regelmessige egenundersøkelser av brystene er viktig for å oppdage brystkreft tidlig. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre er utsiktene.


Brystene, bysten eller puppene er to fremhvelvninger på kvinnens overkropp som inneholder melkekjertlene, og som nyfødte barn kan drikke morsmelk av. De fleste av oss kjenner, eller har hørt om, noen som er rammet av sykdommen. Gruppen fokuserer på kliniske og translasjonsstudier ved brystkreft og har som målsetting å ha stor tverrfaglig bredde i forskningen.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Gruppen er sammensatt av helsepersonell på tvers av avdelinger, og langs forløpet til pasienten. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft.


Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft , går til legen med andre symptomer enn kul i brystet, viser ny britisk studie. Dette er samlesiden over alle de siste nyhetssaker som omhandler brystkreft. Vi bryr oss om ditt personvern.


Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Operasjon av brystkreft. Kirurgi er hovedmetoden for å helbrede brystkreft. Avhengig av hvor stor svulsten er, kan man fjerne bare selve kulen med tilhørende lymfeknute(r), eller hele brystet med de tilhørende lymfeknuter. Stadig færre rammes av kjønnsvorter i både Norge og Danmark – men nedgangen er langt større i Danmark enn i Norge.


Det er også tydelig at Danmark har hatt god effekt å vaksinere flere aldersgrupper samtidig, sier forsker og overlege Mari Nygård ved Kreftregisteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg