torsdag 8. februar 2018

Lavt blodtrykk 3 trimester

Noen som har erfaring med lavt blodtrykk ? Jeg bare svimer rundt nå og er kvalm hele tiden. Besvimer hvis jeg reiser meg for fort eller ligger på ryggen. Jeg ser ikke ned på folk med psykiske lidelser nei.


Det hender derimot at jeg tenker mitt når de velger å få barn oppi dette, når de knapt tør å gå ut døra!

Er det noe man kan gjøre selv for å få blodtrykket høyere? Legen min sa det var helt normalt med litt lavere blodtrykk under svangerskapet, men det er ganske ubehagelig å bli akutt svimmel, hvit i ansiktet, få hetetokter og føle at en skal besvime. Det finnes flere ulike årsaker som kan føre til lavt blodtrykk.


Mange systemer i kroppen, som organer, hormoner og nerver regulerer blodtrykket. Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk ? Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon. Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling.

Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en. Et annet eksempel er hvis du besvimer når du ser blo forklarer Sollien. Lavt blodtrykk er generelt en vanlig bivirkning av mange medikamenter.


Vanligvis så gir store blødninger lavt blodtrykk , mens i hverdagen så er nok uttørring den vanligste årsak. Drikker du nok væske i løpet av dag? Det er viktig å få i seg til liter væske daglig, og hvis du trener så må du drikke mer.


Kutt ut alt som virker vanndrivende som kaffe, te, alkohol osv. For lavt blodtrykk - kjerringråd. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket , så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er. Vanligvis manifesterer høyt blodtrykk under graviditet seg i andre og tredje trimester hos kvinner som ikke lider av denne tilstanden, vanligvis etter uke 20.


Faktisk er det ganske vanlig at gravide kvinner har lavt blodtrykk under første måned av svangerskapet. Man merker som regel ikke at man har høyt blodtrykk selv. Og faren med høyt blodtrykk er jo økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Man har som regel større ubehag dersom man har lavt blodtrykk , gjerne i form av svimmelhet, besvimelser, trøtthet og en generell følelse av å være sliten. Et normalt blodtrykk varierer fra person til person.


I første trimester er ofte blodtrykket som normalt.

I andre trimester synker vanligvis blodtrykket for så å øke igjen i tredje trimester. Under svangerskapet er blodtrykket hos de aller fleste ganske lavt. Grunnen til at lege og jordmor alltid måler blodtrykket , er for å fange opp de som måtte ha for høyt blodtrykk. Nei, lavt blodtrykk (også kalt hypotensjon) er i utgangspunktet ikke farlig.


Hvis du ellers har det bra, er det ikke usunt å ha for lavt blodtrykk. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk. Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk.


Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg