mandag 19. februar 2018

Opptrapping grøt baby

Check out For The Baby. Baby : råd om den første maten. Man må ikke begynne med grøt , men mange velger det som første matvare utenom melk. Grøt og melk er basismat.


I begynnelsen kan man gi grøt laget av bygg, havre, hvete, rug og hirse.

Det er fremdeles lurt å holde seg til produkter som er tilsatt jern (se merking på pakken). En porsjon grøt inneholder like mye jern som to porsjoner leverpostei. I tillegg til jern inneholder grøt andre viktige vitaminer og mineraler, f. Stoffer som er bra for barn i vekst rett og slett. Og som om ikke det er nok, så er vår gode grøt laget av melk fra svenske gårder.


Kok grøten på vann eller morsmelkerstatning og rør eventuelt inn morsmelk etterpå. Dessuten er det svært rimelig mat. Hvis man bruker grovt mel, er grøt også en god kilde til fiber i kosten, noe som er viktig for fordøyelsen, opplyser Vea.

Riktig laget grøt er også en god kilde til jern, som er spesielt viktig de to første leveårene. Skal du skrive et babykort, og trenger litt hjelp til teksten? Her finner du inspirasjon og tips til hva du kan skrive på kortet til den nyfødte baby.


Jeg har et barn som ble foret opp på mme, og han fikk grøt fra han var mnd siden han ikke ble mett av anbefalt dagsdose med melk. God fysisk form gjør deg bedre rustet for fødselen og kan bidra til at den blir enklere. Regelmessig mosjon bidrar til at du ikke øker mer i vekt enn nødvendig under graviditeten, og dermed reduseres risikoen for svangerskapsdiabetes. Det er ingen regel for hvilken mat du skal begynne med. Search For The Baby.


Babyen kan få grøt fra den begynner med fast føde og brødmat litt senere, når den greier å tygge brødbiter. Gi gjerne C-vitaminholdig frukt, juice eller grønnsaker til grøt - og brødmåltidene, dette hjelper på opptaket av jern. Eksempler er appelsin, kiwi, jordbær, nype, solbær, paprika, kålrot, blomkål og.


Med barnemat går det ofte i perioder – den ene uken er det grøt som er favoritten, og uken etter vil barnet ha samme kyllinggryte til både frokost, lunsj og middag. For at det skal bli plass til andre matvarer enn grøt , anbefales det at man ikke spiser mer enn to måltider med grøt om dagen. Når på dagen passer det å spise grøt ? Nestles Sinlac og maisgrøt uten melk, Holles grøter (noen av disse inneholder melk, sjekk deklarasjon. NB: skal blandes med hypoallergen melkeerstatning), Enago grøt fra Sverige er melkeproteinfri. Du kan gi grøt én til to ganger daglig.


Det finnes spesielle typer morsmelkerstatning som kan gis til babyer med kumelksallergi.

De kan brukes i matlaging i stedet for melk samt til grøt og velling. Til eldre barn med melkeallergi kan du gi havremelk (unngå soyamelk, siden barn med melkeallergi senere kan utvikle allergi mot soyaproteiner). Som det frokostmennesket jeg ér har jeg nå startet å legge meg smilende hver kveld. Rett og slett av den enkle grunn at jeg gleder meg til å stå opp å spise frokost (haha, jeg er rar). Frokostfavoritten nå fortiden er grøt.


Mandag til fredag er det kun det som gjelder. T dillet på bokhvetegrøt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg