mandag 26. februar 2018

Atopisk eksem melk

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Atopisk eksem melk

Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Atopisk eksem er kronisk med et vekslende forløp.


Det er først og fremst barn som får dette. Men for noen kan eksem -problemet vare hele livet. Man kan også få dette som voksne i forbindelse med visse yrker eller rengjøring. Enten melkeallergi eller laktose-intolerant?


Har dere prøvd å kutte ut melk eller kutte ut laktose-produkter og hvordan var reaksjonen første dagene? Ved syv års alder er rundt kvitt eksemet. Hovedplagen er kløe. Undersøkelser for allergi hos pasientene har ikke gitt noen klar sammenheng.


Dietter hvor man unngår bestemte matvarer har også kun sjelden noen betydning for sykdommens forløp. Men pasienter med atopisk eksem , spesielt små barn med atopisk eksem , har økt forekomst av spesielt matvareallergier og pollenallergier i forhold til barn som ikke har atopisk eksem. Barn med atopisk eksem har også en økt forekomst av astma. Derfor jobber forskere for tiden med å kartlegge om inntak av probiotiske bakterier under graviditet og amming kan påvirke barnas tarmflora og dermed ha en beskyttende effekt mot utvikling av atopisk eksem. En studie fant at mors inntak av Biola under svangerskap og amming kan redusere atopisk eksem hos barn frem til skolealder.


Tilstanden oppstår vanligvis i spedbarns- eller småbarnsalder. De fleste blir kvitt sine problemer i løpet av skolealderen, men noen få har fortsatt problemer som voksne. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem , men plagene kan lindres og forebygges.


Hyppig bruk av fuktighetskrem er viktig i all behandling av atopisk eksem. Optimal lokalbehandling er forbundet med redusert alvorlighetsgrad og forbedret livskvalitet. Ved atopisk eksem foreligger defekt hudbarriere, endret immunrespons og hudmikrobiota ( 2). Sykdommen forårsakes av et samspill mellom gener og miljø. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver.


Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende. Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp. De fleste som har atopisk eksem opplever at naturlig sol gir bedring. Mindre klær, sol og bading i saltvann virker positivt på huden, men unngå å tørre ut huden og vær nøye med å smøre med fuktighetskrem. ATOPISK EKSEM OG YRKESVALG For pasienter som har, eller har hatt atopisk eksem , er det viktig å unngå yrker som kan forverre eksemet.


Tegning: Laget av barn med atopisk eksem , Rikshospitalet. Basiskunnskap om huden kan bidra til bedre å forstå årsak, forløp og tiltak ved atopisk eksem. HUDENS OPPBYGGING Huden består av tre lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg