fredag 16. februar 2018

Kake sommerfest

Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. Mellommat- kake Og ingen feiring, uten kake. Det har vi lange tradisjoner for her til lands. Et langt og velfylt kakebord er bokstavelig talt toppen av kransekaka på enhver fest.


En kake til kaffen var ikke sjelden for bare en generasjon siden.

Den ble ofte kalt mellommat- kake og ble gjerne servert på ettermiddagen. Leter du etter en kake du kan lage til en spesiell anledning? Bake til kakebordet i en bursdagsbesøk, familiebesøk, dåp eller konfirmasjon? I dette innlegget har jeg samlet mine beste festkaker. Snickerskake Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Mine beste kaker. Nedenfor har jeg samlet de beste kakene som jeg har publisert på bloggen (i uprioritert rekkefølge). Hjemmelaget is er alltid en hit på sommerfest. Saftig browniesbunn med hjemmelaget vaniljekrem og lettpisket krem, lagt sammen med luftig marengsbunn og toppet med friske bær! En uslåelig kake som passer like godt til sommerfest , som bursdag, bryllup etc.


Det meste kan gjøres ferdig dagen før, slik at det bare er å legge kaken sammen før servering. Verdens beste festkake. Sommeren byr på lange, varme sommernetter, hageparty, grillfest og mye lek og moro utendørs – for alle aldre! Mange kaker kan lages i forkant og pyntes samme dag som servering. Blant dem er pavlovaen som har seilet opp som den ultimate festkaken de siste årene.


Den er slettes ikke vanskelig å lage - det viktigste er å sørge for å bruke en helt ren bakebolle og visp fri for fett før du tilsetter eggehvite og sukker. Skreddersy en kake med personlig tekst og bilde. Hvis du ønsker kan kaken skreddersys etter dine ønsker, for på Kakemakeren. Gjelder bløtkake, barsipankake, fotballbane-sjokoladekake og sjokoladekake). Når du skal ha sommerfest , er det alltid en del jobb.


Hagen skal fikses, pyntes og ryddes. Møbler skal flyttes på, og det skal bæres ut alt av glass og tilbehør som skal på bordet. Et godt tips er å gjøre alt det praktiske dagen før, slik at du kan konsentrere deg om maten og å pynte bordet den dagen gjestene kommer.

Kaker levert til avtalt tid Du skal være trygg på at kakene eller maten du har bestilt kommer fram i tide. Lag små desserter i stedet for store kaker. Folk spiser ikke så mye kake , og det er alltid altfor mye igjen.


Skjær opp i små biter i stedet. Da trenger du mindre. Kutt opp frukt som gjestene kan småspise.


Smak godt på hver bit og bruk også tid på å nyte den vakre kaken , oppfordrer Jeanette Roede, livsstilsekspert og konseptsjef i Grete Roede. Fem litt sunnere kakeoppskrifter til årets sommerfest. Sunnere festkake har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær.


Lag din egen banner med denne pakken som har bokstaver, tall, stjerne, spacere og festene. Solide kort bokstaver og tall har en rosa polka dot print, spacere og stjerner er trykt i svart og hvit sebra og gepard print. Med ferdige eller halvferdige kaker i fryseren eller på toppen av kjøleskapet, så er du godt forberedt. Laget denne hærlige kaken til min sønns års dag tidligere i år, og det ble stor suksess!


Nå er det sommerfest i barnehagen og as we speak holder jeg på å lage denne kaken igjen, og det dufter hærlig karamell i hele rommet. Gleder meg til å dele med barn, foreldre og ansatte i barnehagen senere. Den perfekte kaken til morsdagen!


Hjemmebakte pizzasnurrer Ny stor konkurranse – vinn flotte knivsett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg