torsdag 1. februar 2018

Sykepleie deltid erfaringer

Noen her som plutselig har havnet på skolebenken igjen? Vurderer å følge drømmen min om å bli sykepleier. Da blir det aktuelt å ta det på deltid over 4år, slik at jeg kan jobbe litt utenom. Du får studere, lære og praktisere sykepleie i medisinske og kirurgiske avdelinger, i poliklinikker, i sykehjem, hjemmesykepleie og psykisk helsearbeid.


Du får også erfaringer fra forebyggende helsearbei samt innblikk i svangerskaps- og barselomsorg. En sykepleier må være omgjengelig, snarrådig, selvstendig og kunne ta ledelsen i kritiske situasjoner. Du må tørre å ta ansvar og kunne sette deg inn pasientens situasjon, slik at du klarer å hjelpe pasienten på best mulig måte. Sykepleiere kan ta videreutdanning og spesialisere seg innen mange ulike retninger. Videreutdanningene stiller krav til fullført grunnutdanning, autorisasjon som sykepleier og praksis med direkte utøvelse av sykepleie overfor pasienter etter endt utdanning.


Jeg har tatt studiet deltid desentralisert, der vi hadde ca samlinger uke om gangen semester, og praksis neste semester. Vi hadde en grp her vi bodde som møttest gang i uka. Det er mulig å kombinere dette med jobb. Jeg er snart år, barn (10mdr, 5år og år), og en fast jobb innen markedsføring.


Jeg har i lengre tid ønsket å bli sykepleier (siden jeg var 3-år sier mine foreldre). Har tenkt lenge, men først nå sett etter mer info. Så kommer spørsmålet. Et annet tiltak som har vært prøvd ut mange steder, for å redusere deltid og samtidig opprettholde tredjehver helg-prinsippet, er langvakter.


Landsmøtet advarte mot økt bruk av langvakter. Jeg har så enormt lyst til å studere sykepleie og få litt faglig tyngde (jobber som assistent på sykehjem). Problemet er bare at med små barn og jobb er jeg helt avhengig av deltidsstudie! Er det noen som vet hvilke skoler som tilbyr dette, er det noen i Oslo og Akershus evt?


Redaktør: Edith Roth Gjevjon Medredaktører: Geir V. Berg, Ann Kristin Bjørnnes og Hanne Marie Rostad. Manusredaktør: Signe Marie Flåt. Sykepleien Forskning er et norsk, fagfellevurdert vitenskapelig nivå-1-tidsskrift som skal fremheve og formidle kunnskap som er relevant for alle aspektene av sykepleieutøvelsen. Er du sykepleier og ønsker mer avansert breddekompetanse og klinisk fordypning?


Gjennom master i avansert klinisk sykepleie (AKS) tilegner du deg kunnskap og kliniske ferdigheter til å ivareta AKS funksjon i fremtidens helsetjeneste. Med denne mastergraden vil du utgjøre en forskjell for pasienten. Sykepleiere arbeider med friske og syke mennesker i ulike livssituasjoner og livsfaser.


Sykepleiestudiet er spennende og utfordrende, og du kan arbeide i alle deler av helsetjenesten, og det er stort behov for sykepleiere, både i inn- og utland. Bachelor i sykepleie er grunnlaget for å søke om autorisasjon som sykepleier. Dette studiet tas på deltid over fire år, med noen få fysiske. Emnets fokus er sykepleie til mennesker med svikt i helse, samt akutt, kronisk og kritisk sykdom.


Det sentrale i emnet er pleie og behandling av den syke som syk. Grunnlaget for utøvelse av klinisk sykepleie er pasientens reaksjoner og erfaringer ved helsesvikt, sykdom, lidelse og behandling. Sykepleie som faglig yrkesutøvelse er rettet mot enkeltmennesker og grupper i samfunnet som har behov for sykepleie og behandling relatert til helsesvikt eller som står i fare for å utvikle helsesvikt.


Sykepleie omfatter arbeid for å fremme helse, forebygge sykdom, rehabilitere, lindre lidelse og bidra til en fredfull død. Høgskolen i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag fusjonerte 01. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Har feks en hjemme eksamen neste mandag, deretter full jobbuke og uka etter der er det ny samling (kom hjem fra forrige samling på fredag, så blir knappe to uker mellom disse pluss den hjemmeeksamen jeg skal ta). Utøvelse av sykepleieryrket i samarbeid med pasienter, pårørende og behandlingsteam, gir viktige erfaringer.


Praksis kan også gjennomføres i utlandet. NTNU i Gjøvik tilbyr også sykepleierutdanning på deltid , og desentralisert (Gjøvik, Gudbrandsdal, Hadeland og Valdres). Karriereveiledning – hva kan jeg bli? De regner deltidstudie som mengde over år. Og sier du bør jobbe 15t pr uke med pensum for å holde trutt.


For min del jobber jeg ikke så mye i uka, jeg er HJ. Jeg syns det er slitsomt til tider med alle oppg og styr hele tia, du skal ikke føle at du slapper av på deltid sier de, og det er sant! Sv: Sykepleie deltid ved HiO?


Er sånn så høres det jo bra ut. Da kan jeg fortsatt jobbe noen dager i uka utenom skoletiden. Regner med at jeg kanskje vil få litt ekstra støtte fra nav nå i og med at jeg har blitt alene, i periodene jeg ute i praksis, sånn at jeg slipper å jobbe meg ihjel ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg