torsdag 22. februar 2018

Hvite hage blomster

Norske blomster etter farge ( hvite ) Hvite blomster - Tilbake. Bergfrue (Saxifraga cotyledon) Bergfrue by Ole Husby via Flickr, Creative Commons Attribution ShareAlike. Det er en glede å betrakte en hage som blomstrer hele året.


Hver årstid har sin egen, typiske sammensetning av blomstrende planter, og derfor sin egen sjarme. I dag slår jeg tre fluer i en smekk. Jeg har funnet frem til flotte stauder som er valgt fordi de er vakre, fordi de er så herdige at de kan vokse i nesten alle hager, og fordi de er blant humlas favorittblomster.

Slik farger du hvite roser. Bruk helt hvite roser med forholdsvis lange stilker. Rosene suger til seg fargen fra vann med fruktfarge. Hvis du vil ha flerfargede roser må du bruke sterke kontrastfarger.


Se på illustrasjonen under for hvordan du skjærer stilken med en skalpell eller skarp kniv. Sett for eksempel en Hosta med store hvite blader sammen med blendahvite liljer så skaper du magi i ditt mørke hjørne. Hosta trives i skyggen og kan med sine lysende blader forvandle en dyster nordside til en severdighet.


Dessuten blir et slikt bed lettstelt, siden hostas kompakte blader ikke gir grobunn for ugress.

Margeritter er også en klassiker, de bare blomstrer og blomstrer. De spanske er blitt veldig populære, men jeg synes de vanlige hvite er lettere å få til. Hvit -, rosa- og lillatoner, én- og flerfarget. Finnes i både enkle og fylte utgaver, velg enkel om du skal fore humla. Høyder varierer noe på sort, kan bli fra en til fem meter høy.


Rips, solbær, stikkelsbær og bringebær mf: Bærbusker er nyttige for humlene, og det er veldig nyttig for deg at humlen besøker de. Plantasjen har alt for livet med planter - fra blomster , potteplanter og alt du trenger for å dyrke selv, til jor gjødsel, hage og hagemøbler. Blomstene er hvite eller rosa. Fagerklokke - Blåklokker hører sommeren til.


Daglijer - Tar over blomstringen i slutten av juli når mange andre planter har blomstret ferdig. Alle hageeiere drømmer om en hage som ser flott ut fra første hestehov spretter opp til bladene begynner å falle fra trærne. Ofte ender man likevel opp med blomsterbed som bugner av fargerike blomster enten på våren eller noen korte sommeruker, for så å blomstre av og ligge døde resten av sesongen. Hvit lungeurt har yndige, små blomster som kommer tidlig om våren.


Lungeurt (Pulmonaria) finnes i mange ulike varianter og farger, blant annet flekklungeurt, legelungeurt, rød lungeurt og hybrider av disse. Akkurat nå Vinterkampanje med opptil rabatt. Vår nettbutikk bruker cookies slik at du får en bedre kjøpsopplevelse og vi kan yte deg bedre service.


Vi bruker cookies hovedsaklig til å lagre innloggingsdetaljer og huske hva du har puttet i handlekurven din.

Brudespirea (Spirea cinerea ‘Grefsheim’): I slutten av mai dekkes greinene hos Brudespireaen med bittesmå, hvite blomster. Busken blir ca høy og vid. Den blomstrer best på nye greiner, så beskjær de eldste greinene rett etter blomstring.


Plantens blomsterfarge avhenger av jordens kjemiske surhetsgrad som vi måler i pH. Er planten dyrket ved lav pH vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rosa eller rød er planten dyrket ved høy pH, noe vi kaller en alkalisk jordblanding (høy pH).


De hvite sortene av hortensia blir ikke påvirket av jordens pH. Vestby utenfor Oslo. Bruk blomsterpottene som dekorasjon.


Planter og blomster er vakre å se på, men det er viktig å ikke overse potten de blir plantet i. Vårt store utvalg plantepotter gjør at du garantert finner en blomsterkasse i riktig størrelse som passer din stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg