fredag 2. februar 2018

Mest populære franske etternavn

Mest populære vanlige franske navn. Mens denne listen er på ingen måte uttømmende, berører det de vanligste franske navn kan bli funnet i dag for både menn og kvinner. De mest brukte for- og etternavn.


I Sør-Korea (og i Nord-Korea) skrives normalt etternavnet først, etterfulgt av et tostavelses fornavn, der siste stavelse starter med liten bokstav. Etternavn skrives først i Hangul med revidert romanisering, deretter andre mye brukte varianter av samme navn. Kjente guttenavn med fransk tvist.

Sebastian er et populært navn både i Norge og USA. Den franske varianten Bastien er kortere og enklere. Jules er kanskje den nye formen for julian som er et navn som allerede er mye i bruk i Norge.


Når det gjelder etternavn er Garcia det mest vanlige. For øyeblikket er det 656. Maria del Carmen, mens 678. Franske jentenavn: På denne siden finner du alle de Franske jentenavnene lagret i vår database.


Se gjennom sidene, kanskje finner du det rette Franske navnet til din jente.

På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. En må forsikre seg om at det er etternavnsbruk en finner, og ikke navn på firmaer og annet som ikke er etternavn. Emma også populært i Norge På andreplass på jentelisten gjenkjenner vi Emma, som også er på topp 10-listen her hjemme.


Acharya: Acharya er Brahman Hindu etternavn. Av alle populære navn, er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert. Begrepet brukes også som en tittel for en læringsmann. Agarwal: Agarwal er et etternavn fra Jain. Populære franske navne.


Franske navne finder ofte inspiration i naturen, historiske begivenheder og mytologi, men franske navne kan også være valgt af forældrene med det formål at beskrive deres barns personlighed. Mange franske navne består af to navne, der er forbundet med en bindestreg. Matteo og Sofia tenker vi ikke lenger på som utenlandske, fordi de brukes så mye i Norge. Begge navnene finnes også på topp i Italia.


Kanskje finner vi også de neste toppnavnene her til lands på Italias topp 50-liste? Mange deler etternavn med tusener av andre, mens noen har et unikt slektsnavn som har tilhørt familien i generasjoner. Nå kan du sjekke hvor vanlig ditt etternavn er - ikke bare i Norge, men i hele verden, skriver Independent.

Verdens mest brukte navn. Slektsforskningsnettstedet Forebears. Deriblant de mest brukte for- og etternavnene på verdensbasis. Guttenavn fra Bibelen er fortsatt populært og brukes av 2prosent. Mens Hansen er det mest populære etternavnet i Norge, så er det Garcia i Spania.


Marie som ett av sine navn. Garcia har opprinnelse fra det baskiske språk og kan bety bjørn eller unge. Andersson er det mest vanlige etternavnet i Sverige. I Danmark er det Nielsen. I England er det Smith og i Frankrike Martin.


Som du ser er flere av disse navnene vanlig i Norge i dag, mens noen kanskje ikke er fullt så vanlige. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Sverige slutter på a, Alice slutter på e, det er jo det første åpenbare og fascinerende. Det er ingen påviselig grunn til at Alice skal ligge på topp år etter år, man forventer ikke at svensker skal ha jentenavn som slutter på noe annet enn a, sier Ouren.


Navnemoter de siste hundre årene. Akkurat som motene skifter innen klær og utseende, har det opp gjennom tidene vært bestemte navn og navnetyper som har vært mer populære enn andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg