torsdag 1. februar 2018

Saus til røkt kjøtt

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Løksaus smaker nydelig til kokte grønnsaker, men kanskje spesielt til røkt kjøtt som pinnekjøtt, svinekam og flesk, smaker det utsøkt.


Sursøt løksaus er fast følge til ferskt kjøtt og suppe, men passer også utmerket til andre typer kokt kjøtt , for eksempel kokt hønsekjøtt.

Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Mos dem og tilsett melk og smør. Smak til med salt og pepper. Ha i smør og rør hele tiden. Tilsett fløte, sennep og stekesjy.


Server biffer av røkt svinekam med potetmos, rødkål og sennepssaus. Vannet må ikke koke, da blir kjøttet tørt. Kjøtt som skal serveres kaldt, avkjøles i kraft.


Bruk kraften og lag en lys saus.

Er den for salt, spes den med vann. Like før servering tilsettes et finrevet eple. Server røkt svinekam med kokte poteter og grønnsaker. Ta en titt på ulike sauser som passer til kjøtt og fisk.


Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt , lammefilet og dampet eller røkt fisk. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose. Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt , fisk, fugl, pasta og pizza.


Serveres sausen til fisk, erstattes kjøttkraft med f. ELLER du kan røre mel og kald væske sammen i kjelen til det er klumpfritt. Kok så opp under omrøring. Du kan også smake til med sennep, rømme, urter eller noen pepperkorn.


Sausen skal ha en mild sur-søt smak. Server suppe med grønnsaker og ev klot (melboller) først i måltidet. Neste omgang server kjøtt delt i skiver med grønnsaker, kokte poteter og løksaus. Mange steder i landet brukes det melboller også.


Sennepssaus passer til kokt og stekt fisk, lutefisk, kokt salt eller røkt kjøtt fra både lam og svin. Denne metoden passer godt når du lager små porsjoner. Legg kjøttet i kokende vann og kok opp. Skal du bruke sausen til vilt, er det godt med litt brunost og einerbær i.

Ta av skummet og la kjøttet trekke til det løsner fra beina (ca timer). Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie eller bruk en stekepose og stikk inn et steketermometer midt inn i kjøttet. Stek kjøttet midt i ovnen på 1grader til termometeret viser grader.


La kjøttet hvile på benken i minst minutter før du skjærer det opp. Skal du ha tiur eller røy til middag, er det viktig med en god saus til. Denne sausen har en spiss av akevitt og brunost som gjør den vilt god og litt original. Vi liker godt røkt svinekam, det er enkelt å lag. Her har jeg to forskjellige forslag til hvordan jeg serverer røkt svinekam til middag, og forslag på hvordan bruke opp restene.


Jeg varierer med tilbehør. Som hovedregel bruker jeg dobbelt så mye salt som pepper når jeg smaker til mat. Rør rundt og smak til. I denne mosen bør du samtidig ikke ha for mye salt, for den skal være mild og søt som motvekt til kjøttet , som her både er røkt og salt.


Når kjøttet er ferdig kokt tar du det ut av gryten (tips: bruk gjerne hullsleiv og en gaffel). Skrell poteter og gulrøtter. Skjær av de brune rotendene på rosenkålen. Potetene tar lengst tid så start med disse. Rosenkål trenger omtrent minutter.


Når kjøttet har stått time i ovnen tilsetter du kjøttkraft, og lar stå ca time til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg