tirsdag 13. februar 2018

Veldedige organisasjoner miljø

Over hele verden trues flere og flere dyr av ødeleggende klimaendringer. Verdens dyreliv forsvinner i et rasende tempo. Bli fadder i WWF nå! Ingen flere arter skal dø ut.


Vi arbeider over hele verden.

Les mer om hur vi bruker pengene. Uavhengig, nøytral og upartisk veldedig organisasjon. Sider i kategorien Norske ideelle organisasjoner Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien. Du kan lese om hva en veldedig organisasjon er på denne siden.


I følge det som står der, så er det ingen lovregulering på frivillige organisasjoner i Norge. Når du kjøper lodd hos Postkodelotteriet, bidrar du til å gjøre verden til et litt bedre sted. Minst av nettoinntekten, etter at gevinster har blitt utdelt, går til veldedige organisasjoner.

For veldedige og allmennyttige organisasjoner Skjemaet er for veldedige organisasjoner som engasjerer en privatperson til arbeidsoppdrag og lønnsutgiften ikke inngår i næringsvirksomhet. Organisasjonen har base i Bergen, har en rekke lokallag rundt i landet. Den har som formål å arbeide for økt økologisk forståelse og vern av natur, miljø og helse. Du kan kreve fradrag for gave til visse frivillige organisasjoner , tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten. Listen nedenfor viser hvilke organisasjoner som er omfattet av gavefradragsordningen.


På denne siden finner du oversikt over statlige tilskuddsordninger for frivillige organisasjoner. Ordningene nevnes her under hvert departement. For informasjon om ordningene, klikk på lenkene og gå inn på departementenes egne oversikter.


På FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. Trine Skei Grande at det nå bevilges millioner kroner til å starte arbeidet med markeringsåret. Se listen over godkjente organisasjoner. Gaven må være på minst 5kroner til hver organisasjon.


Det finnes et maksimalt beløp for fradrag for gaver. Dem som satser på å stimulere infrastruktur i det landet de prøver å hjelpe. Ved å disponere penger og bidra med produksjonsmiddler.


De organisasjoner jeg setter mye pris på er dem som arbeider for å gjøre fattige selvforsynt med bla vann osv der folk er såpass fattig at dem ikke har dette engang.

Det aller viktigste først altså. Eg har nettopp meldt meg som giver til WWF og Dyrebeskyttelsen Norge. Eg har tenkt å støtte eit par saker til med ein sum kvar måne men har ikkje bestemt meg heilt for hvilke eg skal velge, det er jo så utrolig mange gode saker og eg har begrensa med midler til overs. Og derfor lurer eg på kva.


Men hvordan kan man egentlig sjekke dette? Ofte omtales veldedig organisasjon og skattefri organisasjon sammen, og forstås som samme organisasjonsform. Dette er ikke riktig når det gjelder beregning, rapportering og regler. Ved sponsing av veldedige organisasjoner , såkalt sosiosponsing, oppstår det flere skatte- og avgiftsmessige forhold som må hensyn tas.


Når du gir penger til veldedige organisasjoner i Norge har du mulighet for å få skattefradrag for gavene. Dermed tar staten prosent av regningen! Har du tenkt å gi 5kroner eller mer til en sak du støtter, bør du benytte deg av nettgiro fremfor kontanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg