onsdag 28. februar 2018

Kraftig menstruasjon med klumper

Vanligvis gir det blødning med smerter og klumper så de fleste skjønner selv at dette er en spontanabort. Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. Spontanabort med svært kraftig blødning kan føre til innleggelse på sykehus, men dette er sjelden. Fordi det er vanskelig å måle mengden, kan du se etter tegn som menstruasjonsblod i klumper , behov for hyppig skifte av bind eller tampong, at du må skifte om natten eller at det er risiko for å blø.


En kvinne kan lide av symptomer som oppstår under en tung menstrual blødning perioden. Symptomene kan omfatte blødning som griper inn i en kvinnes daglige aktiviteter, store klumper i blodet, nedre magesmerter som er konstant fra starten av perioden og anemi.

Anemi fører til kortpustethet, tretthet og trøtt. Bør jeg ellers gå til lege hvis jeg har kraftig menstruasjon ? Plager det deg så mye at du gjerne vil gjøre noe med det, bør du gå til lege. Det går an å gjøre noe for det, enten med tabletter som du tar under menstruasjonen, eller med annen behandling - p-piller for eksempel. Dette er menstruasjonen.


Noen ganger kommer det veldig mye blo men senere, og særlig mot slutten av mensen, så kan det hende man får bare litt brunlig utflod. Blodet kan også koagulere, det vil si klumpe seg sammen. Noen ganger skyldes klumper at det kommer ut en litt større bit av slimhinnen som er avstøtt.

Om det er for kraftig avhenger også av din egen opplevelse av blødningen. Blødningsstyrken er vanskelig å vurdere. Når jeg tar vann på blod-slim-klumpen ser man at den består av tråder med små klumper i endene. Hvis dere ser for dere et stort tre med greiner som brer seg ut, slik var klumpen, liksom mange tråder som bredde seg ut som greiner med små klumper i endene av greinene. Du kan da ta 2-tabletter 3-ganger daglig i 3-dager, de skal tas først når rikelig blødning har startet.


Det er slik jeg kan beskrive det på best måte. Disse tablettene vil da minske blødningsmengden med opp til. Annen svært effektiv behandling er hormonspiral og p-piller. Kraftig menstruasjonsblødning er når blødningen varer i mer enn åtte dager, eller har større blodmengde enn det som er vanlig. Hva kan årsaken være, og når bør du ta kontakt med lege?


Les mer om dette i NHI. I de fleste tilfælde kan man løse eller bedre problemer med medicin eller ved rådgivning: Den mest effektive behandling er hormonspiral. Spiralen indeholder hormonet gestagen, der bevirker, at slimhinden i livmoderen ikke vokser. Derfor bliver menstruationen mindre kraftig.


Cyklokapron er tabletter som brukes i forbindelse med svært kraftige menstruasjonsblødninger. Symptomer relateres til fysisk, psykiske og sociale gener ved meget kraftig blødning.

Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Hos de fleste er årsaken ukjent, men kjente årsaker er livmorinnlegg (spiral) og livmorknuter (myomer). De fleste opplever at smertene starter når blødningen kommer, eller noen timer før, og er på sitt verste når blødningen er kraftigst.


Menstruasjonssmerter er vanligere blant yngre kvinner og starter første gang ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg