onsdag 28. februar 2018

Bakt søtpotet med spekeskinke

Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Prøv med bolognese eller pulled pork og revet ost. Sistnevnte kan gjerne gratineres i ovn til osten har smeltet. Eller det kan gjøres så enkelt som en god klatt smør, en klype flaksalt og litt kvernet pepper.


Bakt søtpotet med fyll.

Med avokadokrem og litt tomatsalat blir dette en smaksrik rett servert sammen med litt spekeskinke eller som tilbehør til kjøtt eller. Med kjøttdeig, tomatsalat og fetaost på søtpotetene blir det en super og smakfull middag for hele familien. Søtpotet er søt og mild i smaken. Poteten ble gjerne pakket inn i aluminiumsfolie, før den ble bakt og servert - litt tørr - med en plastikkgaffel stikkende ut av toppen.


De lager du lett i ovnen eller i en frityrgryte. Med alle ingrediensene i én gryte blir denne cowboygryta den perfekte turrett. Oppskrift på søtpotet som er bakt i ovnen til den er helt myk, og toppet med sprøstekte kikerter og pesto.


Dette er god vegetarmat til lørdagskosen!

Hei og tusen takk for ein fantastisk fin matblogg. Hadde torsk med chorizosalsa og potet og pastinakkpurre i går, helt fantastisk godt. Etter middagen kom naboen med kg kveite, så nå lurer jeg på om jeg kan gjøre det samme med kveita, men den trenger jo som kjent masse salt for å bli god…. Den innbakte søtpoteten er et sunt tilbehør til maten, eller kan spises som en liten rett i seg selv. Full av viktige næringsstoffer og smaker fantastisk.


Skinke og egg i bakt søtpotet En kjempeenkel og morsom rett. Stek alt sammen i en stekepanne, start gjerne med soppen. Dersom du blir ferdig med dette før potetene og er redd det skal bli kaldt mens du venter, kan du ha det i en ildfast form og sette det noen minutter i ovnen sammen med den resterende steketiden til potetene. Smak gjerne til med litt salt og pepper her også.


Her i huset var det fylt bakt søtpotet til middag #128578; Fyllet besto av rester fra påskelammet, mais, paprika, masse godt krydder og litt pesto! Toppet med ost og med salat ved siden av ble det ikke verst, søtpoteten har så mange bruksområder, noe du definitivt kan mye om! Salat med spekeskinke og mozzarella. Nudelsuppe med kylling.


Smaker herlig som tilbehør eller som en liten rett alene. Med søtpotet får du en go søt og kremet stappe med en vakker farge. Denne mosen passer som tilbehør til alt fra kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling.


Lise Finckenhagen lager vegetarmat.

Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering. Helstekt vårkylling med skinke, søtpotet og chilikrem. Får du tak i vårkylling kan du grille en hel kylling, men dette tar noe lengre tid. Med alt det deilige tilbehøret kan du glede til deilig måltid. Smør pesto over torskefiletene og legg i en ildfast form med spekeskinke surret rundt, bak i ovnen på 1grader i min.


Stek wokblanding varm i en panne, smak til med salt og pepper. Her om dagen hadde jeg bakt søtpotet til middag for aller første gang. Og seriøst, dette må dere prøve! Jeg har alltid vært stor fan av bakt potet, men søtpotet ? Det var om mulig enda bedre!


Denne poteten blir så mør og go med en helt nydelig smak! Lov meg at dere tester dette ut? Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand.


Du kan også bruke Snøfrisk. Det er ingen produksjon av søtpotet i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg