onsdag 7. februar 2018

Salat typer

Det har foregått en revolusjon innen salatverdenen, både når det gjelder sorter og retter. De dagene da en salat var kinakål med agurk og tomat, er forbi. I dag kan en salat være et saftig, mettende målti full av smak og næring. Det finnes et vell av spennende salattyper å velge mellom, og smakene, fargene og teksturene er mange.


I dag finnes et stort utvalg salatsorter i butikkene.

Fra å være en trend som skjøt fart med kinakålen og isbergsalaten på 80-tallet, spiser nå hver nordmann over kg. Crispisalaten, også kalt Vestfoldsalat, har ekstra tykke og sprø blader. Den er ypperlig for å tilføre salaten sprøhet, særlig hvis du skal blande en stor salat til mange. Det er ikke mange årene siden en salatbolle her i Norge var ensbetydende med hodesalat (kinakål!), agurk og tomat. Den tiden er heldigvis over, og nå lager vi salater med inspirasjon fra alle verdens kanter.


Cæsarsalat er en italiensk klassiker, som er enkel og rask å lage hjemme. Noen salattyper inneholder nesten ikke antioksidanter mens andre gir cellene dine en skikkelig kickstart.

Når du først spiser salat kan du jo velge de sunneste salattypene. Her hjelper vi deg med en liten oversikt. Når du blander forskjellig smak, form og farge, får du en salat som både smaker og ser fristende ut.


Der findes selvfølgelig mange flere og gode salatsorter. Ved udvælgelsen er der lagt vægt på sorter, som også er spændende og dekorative, f. Udviklingstiden for de enkelte sorter til fuld udvikling står i parantes efter sortsnavnet. Vi har samlet opskrifter på grønne salater, der passer til lidt af hvert. Her er kolde salater og lune salater, lette salater med asparges og mættende salater med kartoffel. Hvilken salat er din favorit?


Friske grønnsaker og forskjellige salattyper utgjør basen i vår salatmeny, og fra den kan du velge grønne salater ved siden av varmmaten eller lunsjen, eller rene salatmåltider som porsjonspakket pasta- eller nicoisesalat. Prøv for eksempel vår populære cæsarsalat, laget tradisjonelt med romanosalat og vår spesielle cæsardressing! Se denne artikel og salatopskrifter her! Frisisalat: Tett med kraftige, hakkete grønne blader (bustehode).


Kinakål: Mild med grove lyse grønne blader. I sommer kan du prøve deg på å grille salat som et litt utradisjonelt tilbehør til grillmaten. Robuste salattyper som radicchio, hjertesalat, sikori (endive) egner seg best til grilling og smaker kjempegodt til svinefilet eller biff av storfe.

Del salathodet i båter og legg båtene på et ark aluminiumsfolie. Gode salattyper og -sorter. Havesalat findes i et væld af typer og sorter, så der er meget at vælge imellem.


Inden for de forskellige salattyper findes mange gode sorter. I denne liste er der lagt vægt på sorter, som også er spændende og dekorative. Kan noen gi meg bb i fleip helt øverst i Hansen på lørdag?


Nedenfor finder du beskrivelse af de forskellige salattyper. Har og vansker med å finne ut hva en brite elsker, helt øverst til venstre, loddrett. Miks kylling med søte frukter, ha i noen ferske reker eller lag en nydelig salat med restene av gårsdagens pasta.


Bli inspirert av våre fristende salater her! Gør livet lidt grønnere og benyt dig af Feminas store udvalg af opskrifter med og på salat. En salat er ikke blot en sund og nærringsrig spise, det er også en ret, eller et tilbehør dertil, som løfter måltidet og sætter kulør på tilværelsen.


Genfind inspirationen med en ny salat Nogle gangle mangler man inspiration. Salat - en fryd for både øjet og smagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg