fredag 5. april 2019

Forsinket mens med kobberspiral

For de som har hatt ubeskyttet sex med kobberspiral og mensen er forsinket , må graviditet utelukkes. Hvis du er sikker på at du ikke er gravid og mensen fortsatt ikke kommer og det går uker og måneder, er det vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Når det gjelder påvirkning av menstruasjon ved bruk av kobberspiral er det vanligste kraftigere blødninger og blødninger med lengre varighet, samt mellomblødninger (1). Kopperspiral gir ikke amenoré (bortfall av menstruasjon) (2).


Vi har ikke funnet i litteraturen at kobberspiral er assosiert med forsinkelse av menstruasjon ( Pubmed).

Man mister ikke mensen med kobberspiral. Mensen kan fort bli litt forsinket dersom du er inne i en periode med mye stress, men som alle andre prevensjonsmidler, er den ikke 1 sikker. Så dersom mensen ikke kommer i løpet av noen dager kan det kanskje være lurt å ta en test for sikkerhetsskyld.


Kobberspiral Kobberspiraler finnes i mange varianter. Prisen er avhengig av av produsent og hvor den kjøpes. Normal pris på apotek er ca 8kr.


På Sex og samfunn selges kobberspiral til kostpris, ca 4kr.

Tror den forsvant gradvis om jeg husker riktig, men det tok år før den var borte. Denne gangen satte jeg inn spiral på 6-ukers kontrollen, og nå er mensen uke forsinket , så jeg regner egentlig bare med at det er spiralen som gjør det (eller evt stress, som det har vært mye av i det siste) Vil gjerne høre andres erfaringer. Da kan du også ha den inne i tre til åtte år, før den må byttes.


De aller fleste brukerne er veldig fornøyd med spiralen som prevensjonsmiddel. Ulemper: Større blødninger. Spiral, kobberspiral. Virkningsmekanisme. De spiraler som omtales her, er de såkaldte kobber-spiraler.


Fra måneden etter man har fylt år til og med måneden før man fyller år, får kvinner dekket 1kr hver tredje måned til prevensjonsmidler (gjelder p-piller, minipille, p-ring, p-stav, p-sprøyte og spiral). De som bruker dyrere prevensjon enn dette må betale mellomlegget selv. Dette skjer imidlertid hyppigere når kvinnen nærmer seg overgangsalder. Hva som fysiologisk skjer i kroppen når mensen er forsinket avhenger hva som er årsaken.


SVAR: Hei Så fint at du kontakter ung. Når man bruker kobberspiral så opplever mange at mensen blir anderledes enn den var før man startet med. Har noen opplevd å bli gravid rett etter uttak av kobberspiral ? Jeg har forsinket mens , og skulle i utgangspunktet ikke kunne bli gravid før etter denne perioden i forhold til mine beregninger.

Men nå slår det meg at kanskje befruktet egg kan ha festet seg etter at spiralen var fjernet? OBS på at du måske kan være gravid vil det være en god ide at tage en test. Jeg har i mange år brugt det, hvis min mens var bare en halv dag forsinket taget en test og når den så var negativ, bom så kom min mens. Etter år har den usikker virkning. Les mer om kobberspiral sikkerhet.


En kobberspiral beskytter fra første dag, og man slipper à tenke på prevensjon i minimum ar. Du kan ha ubeskyttet sex uten bekymring for graviditet. Fikk fjernet kobberspiral i september mnd fordi vi ønsker barn.


Har to på og fra før av. Fikk menstruasjon til vanlig tid i oktober og november. Men mensen kom ikke som den skulle i desember mnd. Er nå dager på overtid. Negative graviditetstester, båd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg