mandag 22. april 2019

Hvitt belegg på leppene

Min 4-åring bruker Ventoline og Flutide mot astma. Han har vært syk i det siste med halsbetennelse og feber og gått på antibiotika mot dette. Han har i ettertid fått et hvitt belegg på leppene og litt på innsiden av leppene , men jeg kan ikke se noe ellers i munnen hans.


Det kan se litt ut som død. Da er det er ganske tykt og ekkelt belegg der som må skrape.

Bruker lypsyl ofte for å myke opp leppene , og for å prøve å unngå å får munnsår. Noe jeg pleide å få hver vinter før) Leppene får et slags hvitt belegg med hud eller hva det kan være enkelte ganger. For meg er det ganske irriterende, da jeg vil ha helt v. Hvite streker og flekker: Kan være forbundet med smerter, særlig ved inntak av bestemte mat- og drikkevarer, f. Belegg som kan skrapes av: Kan forekomme over hele munnslimhinnen, og er ofte tegn på soppinfeksjon. Og det ser virkelig ikke ut egentlig. Hvit hud er det vel egentlig, ikke belegg.


Eller jeg vet ikke.

Bør jeg oppsøke lege i morgen? Jeg er gravid også. De fleste babyer er litt hvite på tungen, dette er som regel melkebelegg.


Vill først begynne med og takke for denne flotte siden! Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt belegg. Les mer om after her.


Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som kan svi og gi ubehag. Noen ganger kan man i tillegg få en soppinfeksjon, da blir det mer rødt, kløende og sårt. Sopp eller trøske, som det ofte kalles, ses som hvitt , litt tykt belegg på barnets tunge. Reseptfrie kremer, eks.


Men noen ganger danner Candida-soppen et hvitt belegg , som kan gi infeksjon i munnen. Der finnes flere tegn og symptomer på at du er ved å få sopp på tungen. Trøske er vanligst hos spedbarn fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Svekket immunforsvar er ofte årsaken til tilstanden hos voksne.


Trøske kan oppstå på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Trøske viser seg også som flekker med dette belegget rundt omkring inni kinn og på innsiden av leppene , på slimhinnen i munnen.

Trøske er et hvitt eller gulaktig, ofte tykt belegg på barnets tunge. Melkebelegg gjør tungen hvitfarget. Det gir ikke tykt belegg som ved sopp. Symptomer på trøske.


Dette kan gi vedvarende svie eller en brennende følelse, spesielt etter amming. Munnhulen vil altså da være fylt av områder med belegg eller hvite flekker på tungen på innsiden av barnets kinn. Og ifølge helsesøsteren kan soppinfeksjon på brystknoppene hos mor gi en stikkende eller brennende smerte i brystet, både under og spesielt etter amming. Til en annen innsender, som også spør om hvitt belegg på tungen, svarer mikrobiolog Andreas Christensen at dette er ganske vanlig, og kan i mange tilfeller ansees som et normalt fenomen – særlig blant røykere. Vorter på tunga eller tannlegeskrekk?


Uansett årsak vil belegget i de fleste tilfeller gå bort av seg selv. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg