mandag 8. april 2019

Krydderkake uten melk

Krydderkake uten melk

Krydderkake - uten egg og melk. Dette er en kake jeg har bakt mange ganger. Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker.


Krydderkake uten melk

Myk og saftig krydderkake med skikkelig pepperkakesmak toppa med søt og syrlig ostekrem - Helt uten gluten og melk ! Passer til jul og alle andre dager du ønsker en god kake! Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk , egg, gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Stikk en fyrstikk ned i kaken for å sjekke om den er ferdig.


Kommer den ut uten deig er kaken perfekt! La avkjøles på rist og dryss over litt melis rett før servering. Har du laktoseintoleranse bruker du margarin uten melk og laktosefri yoghurt.


Krydderkake uten melk

Har du melkeallergi bruker du margarin uten melk og soyabasert yoghurt naturell. Server med melis- eller sjokoladeglasur. Dersom du selv reagerer på melk og laktose, eller har venner med allergi, kan det være nyttig med noen oppskrifter på kake uten melk.


I dag får man kjøpt mange erstatningsprodukter for kumelk, som gjør det lettere å tilby kake uten melke som alternativ til gjester som ikke tåler melk. Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing.


Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Med jevne mellomrom plukker jeg frem noen gamle favoritter fra bloggen, tørker litt støv av dem, oppgraderer oppskriftene litt og tar nye bilder. Og i dag har tiden kommet for å gjøre noe med denne gamle krydderkake oppskriften min!


Kaken stekes i langpanne, og den er drøy. Smakfull krydderkake er perfekt som dugnadskake og til. Denne formkaken smaker litt som pepperkaker. Kaken kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke valgfri laktosefri melk og laktosefritt smør. Det går også fint an å bytte ut sukkeret med kokossukker og kokosmelis for en litt.


Krydderkake uten melk

Kaker uten egg, melk og gluten. Derfor har jeg satt sammen mine fem favoritter uten tilsatt egg. Kaka er bakt helt uten egg, melk og gluten, men merk at jeg dessverre ikke har helt oversikt over hvorvidt de øvrige ingrediensene er trygge for eggallergikere.


Den enkleste måten å sjekke ut det er å spørre den som er allergisk. En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til a nice cup of tea som i matpakken på tur. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg