torsdag 4. april 2019

Norsk alfabet med bilder

Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill. Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her!


God og myk matte som garantert blir populær blant de minste.

For noen år siden var mine sønner med på en konkurranse om å finne bokstaver i naturen. Yngstemann gikk siste året i b. De gikk rundt med fotoapparat og fant både tall og bokstaver på de utroligste steder. Det var utrolig populært. Bilder til bruk i skole og utdanning.


Se bilder og lytt til ord på norsk. Lær ord og begreper.

Se på bilder , lytt og spill. Bli kjent med Flora og Billegutt. Her kan du lytte til bokstavens lyd og ord som starter med de ulike bokstavene. Klikk på bokstaven!


Her får du ulike ark med alfabet - og bokstavstriper, samt bokstavplakater, for å støtte elevene i arbeidet med bokstaver. Alle bokstavene er illustrert med skriveretning. Pultstripene er utformet slik at de kan brukes til mange ulike ting – les mer under!


Innhold i dette opplegget er: Alfabetstriper med store bokstaver, fire varianter. Men det er flere lyder enn bokstaver i det norske alfabetet. For eksempel skiller vi i norsk mellom lange og korte vokaler, og til sammen er det atten vokale lyder i norsk : kort a – lang a, kort e – lang e, kort i – lang i, kort o – lang o, kort u – lang u, kort y – lang y, kort æ – lang æ, kort ø – lang ø, kort å – lang å. Seinere felleseuropeiske tillegg til det opprinnelige latinske alfabetet. Hva så med resten – vi har jo bokstaver i vårt norske alfabet ? Bokstaveringsalfabet, av og til misvisende omtalt som fonetisk alfabet , finnes i mange språkutgaver. Dei to alfabeta heldt likevel fram å eksistere side om side i fleire hundre år.


Elevene lager egen ordliste med illustrasjoner. Lage lettleste bøker i emnene i temaene.

Lage flerspråklige plakater i klassen. Samarbeide med tospråklige lærere ved å lage ordlister. Selv om alfabetet er likt på norsk og dansk, er tastaturlayouten noe forskjellig. Som det kan sees av bildet av et utsnitt av et nordisk tastatur, hvor tastene Ö, Ä, Ø og Æ har forskjellige farger for de fire språk med hvit for svensk og finsk, rød for norsk og grønn for dansk.


Jeg bruker informasjonskapsler for å sikre deg best mulig hjelp når du bruker nettstedet mitt. TGoPv Pudding-TV er en -kanal med barnesanger på norsk. Tanken bak er at barn kan lære samtidig som de har det gøy. Gratis alfabet med bilder till förskolebarn Vi håller på att möblera om lite på jobb och byter plats på språkmaterialet och matematikmaterialet.


I samband med det har jag tillverkat ett alfabet med bilder i vykorts format så att vi ska få plats med hela alfabetet på rad efter varann. Siden er tilgjengelig med støttespråkene engelsk, polsk og spansk. IntoWords er en app for å lære lydene og for å stave. Många bilder funkar ju på båda språken, men några bilder tog jag bort och sedan la jag till några bilder från Open Clip Art och från Microsoft office bilder. Såhär ser den engelska versionen ut.


Gratis bilder og videoer du kan bruke hvor som helst. Pixabay er et levende fellesskap av kreative mennesker som deler bilder og videoer uten copyright. Alt innhold blir gjort tilgjengelig under Pixabays lisens, noe som gjør bildene trygge å bruke uten å måtte be om tillatelse eller kreditere fotografen.


Dette gjelder også kommersielt bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg