mandag 15. april 2019

Den beste ribba

Den beste ribba

Rask levering og dagers returrett. Opptjen BonusCash på over 7brands! Stort utvalg av parfymer, sminke, hårpleie, ansiktspleie, dusjsåpe og mye mer! VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre.


Den beste ribba

Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Kolonihagen Tynnribbe, som gjør det sterkt både hos VG og Dagbladet. I Dagbladet er den testvinner, da den får en sekser på terningen. Testpanelet der roser ribba for dens perfekte svor, duft, fine lag med fett og saftige kjøtt som smaker utmerket. I VG skryter de av smaken, svoren og marmoreringen.


Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Med saftig kjøtt og sprø svor er det den ferdigkrydrete ribba fra Meny som seiler opp som den beste i testen. Tett etterfulgt av Coop fersk naturell tynnribbe,.


Den beste ribba

Den ene ribba smakte så surt at smakspanelet valgte å spytte den ut, mens en annen passer bedre til hønsemat, mente de. Se faktaboks for noen av Robins beste tips. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Det meste av ribbene fryses, slik at du kan sikre deg den beste ribba i god tid før jul.


Vi har både fersk og frossen ribbe fra Jæren Smak, men utvalget vil variere litt fra butikk til butikk. At ribba er frossen har ingenting å si for kvaliteten. Smakspanelet er ikke i tvil: Dette er den aller beste butikkribba.


Den beste ribba

Her får du Grand-kokkenes tips til hvor du finner den beste ribba - og hva du skal gjøre med den. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett (oppned) under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage. Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba.


Og dersom du bruker vann under stekingen får du altså mer enn nok. Når ribba er ferdig (eller nesten ferdig) heller du ut kraften. Pass på at du bruker noe som tåler kokende, varm kraft. Gni ribba inn med rause mengder salt og grovkvernet pepper.


Pakk ribba inn i alminumsfolie og la den ligge i kjøleskapet til den store dagen. Hvis du tar utgangspunkt i at julemiddagen er ca 17. Sett ovnen på 1grader (over og undervarme) Ribba legges med svorsiden ned i en stor ildfast form. Viss ribba får ei dump ned på midten, så legg ein tallerken eller ein ball av aluminiumsfolie under ribba slik at den vert høgast midt på. Målet er å få ein jamn boge på ribba slik at feittet renn av.


Den skal ikkje ha ein kul heller, då blir svora ujamnt steikt. Kokkenes beste tips - Om det funket i fjor, gjør det samme i år, sier Vesterdal. For sprø svor er det greit å la ribba stå i kjøleskapet uten plast over en natt eller et døgn, så ribba tørker ut, sier Stokkan. Det er greit å steke opp igjen ribbe, men ikke del den i stykker og varm opp hvert enkelt. Ta ribba ut av ovnen og senk temperaturen til 1grader (eventuelt enda lavere, se nedenfor).


Fjern aluminiumsfolien (og snu ribba hvis du har dampet den med svorsiden ned). Sjekk at svoren er ordentlig rutet overalt, og skjær den eventuelt opp på nytt der det ikke ble bra nok første gangen. Server ribba med stekesjy, rødkål og kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg