torsdag 25. april 2019

Hva slags leder er du

Det er dessverre ikke noen garanti for at du blir en god leder. Det er mitt viktigste budskap, understreker Røine. For å bli en ekte leder må du tørre å bevege deg utenfor komfortsonen din. Hva slags leder er du ? Det finnes ledere som er opptatt av historiske resultater og fokuserer på fremtidige resultatmål, og det finnes ledere som ser etter potensialet for vekst i markedet.


Tar du avgjørelser basert på hva du føler eller hva du resonnerer deg frem til?

Er du en teamarbeider eller er du den som tar styringen alene? Under NEW Mentor-programmet får du virkelig lært hvem du er - og hvordan du kan bli en bedre leder i et arbeidsteam. En som stoler på alle du skal lede ? Jeg har hatt begge deler og personlig har jeg ment at det er ganske destruktivt med sjefer, de som ikke stoler på at jeg får gjort jobben jeg er satt til å gjøre.


Derfor kan det kanskje være nyttig å studere Donald Trump. Du er en leder hvis noen er etter deg. Dette kan være så enkelt som en person ser på deg og følge eksemplet og oppmuntring for lederen i hjemmet, fellesskapet, arbeidsplassen eller selv nasjonen.


Ledelsen kan ta mange former, men vanligvis det innebærer ofte behandle folk-en av de vanskeligste for alle aktivitetene.

At det er enklere å være leder i gode tider enn vanskelige, tviler ingen på. Det er lettere å motivere når alle tall står i pluss og bedriften leverer og vokser. Men hva om det motsatte er fakta.


Det som er klart, er at når ledere forsøker å påvirke medarbeidere, fører det ikke bare til handlinger og resultater. Det vekker også tanker og følelser hos de ansatte, understreker han. Det er viktig å gi ros for oppnåelse, men vel så viktig er det at du tar grep dersom folk ikke innfrir. Medarbeidere som blir vitne til at du lar ting passere vil automatisk føle en viss urettferdighet, som igjen kan demotivere og irritere.


Som leder er det viktig at du setter handlig bak kravene dine. Forventningene til din lederrolle påvirkes av kulturen der du er , andres forventninger til posisjonen du trer inn i, og egne forventninger til deg selv. Ofte kan forventningene virke motstridene.


Det er derfor viktig å finne en god balanse mellom rollene du forventes å fylle, og hvem du er som person. Når du går inn i en topplederrolle, har du høyst sannsynlig en god porsjon ledererfaring med deg i kofferten. Rollen innebærer likevel at du må tilegne deg nye kompetanser. Lederskiftet gjør at du må vie oppmerksomhet til andre og nye områder, men på hvilken måte vil selvsagt være avhengig av hva slags virksomhet du er leder for. Man er lydhør for de forventningene som kommer ovenfra og vil forsøke å oppfylle dem.


I tillegg liker man å lede. Og hva motiveres du av? Alt dette er faktorer som peker tilbake på hvilken persontype du er.

Og dermed også hva du passer til å studere – og jobbe med. Om du helst vil se raske resultater, eller om du liker å arbeide deg grundig gjennom oppgavene dine, er viktig i forhold til hva du bør jobbe med. Finn ut hva slags leder du vil bli. Les også: Dette sjekker arbeidsgiveren før du får jobben.


Bærheim legger til at det ikke finnes noe i veien ved å ta selv kontakt med et rekrutteringskontor hvis man ønsker seg en annen jobb. Et annet råd han kommer med er å bestemme seg for hva slags type leder man vil bli. Hvordan takler du det å jobbe under press?


Fortell oss om en suksess du har hatt i en tidligere jobb, det må gjerne være noe som du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg