fredag 12. april 2019

Melkeproduksjon etter keisersnitt

Amming etter keisersnitt. Derfor er det viktig å starte opp stimulering så raskt man kan etter fødsel. Mulig å håndmelke Etter en vaginal fødsel uten komplikasjoner eller et elektivt keisersnitt er det som regel rikelig tid til å stimulere, med barnet liggende hos seg raskt etter fødsel og tilby brystet så mye man kan. Ikke alle barn dier etter fødsel.


Noen tisper har liten melkeproduksjon etter et keisersnitt. Tispa kan bli syk slik at hun ikke kan ta seg av valpene, eller kullet kan være uvanlig stort.

Uansett trenger valpene mat - og det fort. Det er vanlig at mor og barn er sammen fra ett til tre døgn på barselavdelingen etter fødselen. Men de må ha riktig mat. Er barnet født med keisersnitt , er det vanlig å bli noe lenger. Etter en medisinsk vurdering, er det mulig å reise hjem bare timer etter fødselen hvis du ønsker det.


Flere kommuner tilbyr hjemmebesøk av jordmor 1-dager etter hjemkomst. Som ved vanlig fødsel via skjeden kan barnefar eller en annen person kvinnen ønsker å ha me være tilstede under inngrepet (ved planlagte keisersnitt ). Melkeproduksjonen og alle andre hormonelle prosesser i mors kropp går også sin vanlige gang, uavhengig av om barnet er forløst med keisersnitt eller ikke. Jeg fikk planlagt keisersnitt etter at det ble estimert et stort barn på overtidskontrollen.

Snittet ble utført to dager senere. Jeg hadde forberedt meg på å føde vaginalt gjennom hele svangerskapet, og brukte lang tid på å bli klar mentalt. Spørsmål: Hei Monica! Jeg trenger litt hjelp og råd. Har forsøkt å få informasjon så mange steder men føler jeg møter liten forståelse!


Jeg har etter brystbetennelser og mye amme problemer bestemt meg for å gå over til MME. Hvordan kan jeg stoppe melkeproduksjon ? Du skal få informasjon om hvilken helsestasjon dere sogner til, og hvor du kan henvende deg etter fødselen dersom det oppstår problemer. Du skal bli gjort kjent med Ammehjelpen og hvordan du kan få kontakt med oss.


Det er nå du og babyen skal samarbeide for å få en god melkeproduksjon ,. Heller ikke hvis du har tatt keisersnitt. Et keisersnitt er et bukinngrep med de risikoer det innebærer, men det viser seg som regel å være en ukomplisert affære. Ofte vil et keisersnitt finne sted utenfor ordinær arbeidstid og det er meget mulig dyrlegen vil trenge din assistanse under operasjonen.


For de fleste er det da nok med å håndmelke ofte. Er du veldig sliten etter fødsel eller keisersnitt kan det være nok at du stimulerer ved å stryke og rulle brystknoppene de første timene. Skal du ta vare på de første dråpene til barnet ditt er håndmelking det beste, for ellers kan de edle dråpene bli borte i pumpesystemet.


Det kan gjelde barn av førstegangsfødende, barn med høy fødselsvekt, barn forløst med keisersnitt eller etter langvarig fødsel eller barn med lav apgarskår ved fødsel (113). Overvektige mødre kan ha økt risiko for forsinket melkeproduksjon og ammeproblemer.

En del barn bruker lengre tid enn vanlig på å klare å die effektivt. Rett etter fødselen får du ha barnet uforstyrret hos deg, hud mot hu iallfall en times tid eller til den første ammingen har funnet sted. Dersom dette må utsettes på grunn av keisersnitt eller komplikasjoner hos deg, får du barnet til deg innen en halv time etter at du ønsker det og kan forholde deg til det.


Hvorfor du skal ta med hårføner på do og andre etter fødselen-råd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg