mandag 29. april 2019

Klump i brystet

Kul i brystet hos kvinner er en hyppig årsak til kontakt med lege. Brystet består av melkekjertler, det vil si kjertler som etter barnefødsel utvikles til å produsere melk. I tillegg finnes varierende mengder med fettvev og bindevev.


Kuler kan forekomme både i kjertelvevet og i fett- eller bindevev. Om man skulle finne en klump i brystet vil det utvilsomt være skremmende, og alle slike forandringer bør og skal sjekkes av en lege.

Faktisk er det slik at prosent av slike kuler er ufarlige. Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie. Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege.


Den bryst klump som er kreft kan være preget av symptomer som ekstern blåmerker uten grunn, nippel plutselig bli invertert, blod-farget væske fra brystvortene og nylig rynket bryst hud. Hvis du regelmessig sjekke selv, så vet du kroppen din godt og vil være i stand til å identifisere når en ny klump i brystet vises. Hard klump som sprakk og blør nær stringtrusa.


Smerter i brystet , tester akupunktur for første gang, merker ikke noe forskjell verken under behandling eller etter. Vond hals, smerter i brystet Er hos lege igjen, 24T blodtrykkstest var grei (litt overrasket, siden alle andre målinger var høye) Torsdag 26.

En følelse av klump i halsen som kan variere litt i intensitet, og i perioder også være helt borte for så å dukke opp pånytt. Mange opplever subjektivt ubehag og angst når man fokuserer mye på denne følelsen, og åndedrettet vårt er svært utsatt for slike følelser av å bli kvalt eller ikke få nok oksygen. Symptomer og tegn som kan tyde på brystkreft. Brystkreft i tidligste fase kan man verken se eller merke.


Som regel oppdages brystkreften før den rekker å gi noen symptomer eller plager, enten ved at den oppdages gjennom en rutineundersøkelse eller fordi du ved en tilfeldighet har kjent en klump i brystet. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst.


Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom. KLUMP I HALSEN: Årsaken til klumpfølelse i halsen kan være betennelser, stress (spasme i svelgmuskel), sår, allergi, forstørrede mandler, bihulebetennelse, sure oppstøt, forstørrede lymfeknuter, utposninger på spiserøret, cyster ved strupelokket, struma eller en sjelden gang kreft. Hvis du oppdager hevelse, en hard klump , eller en følelse av tyngde i skrotum, kontakt legen din med det same. Mulige årsaker til vond klump i bryst 1. Generalisert Breast Lumpiness.


En gang kjent som fibrocystitis eller fibrocystisk sykdom i brystet , ble det til slutt innsett denne tilstanden er så vanlig, og det er i virkeligheten betraktes som normal. Jeg er en jente på år og er veldig bekymret for jeg har funnet en liten hard klump i brystet. Den ligger rett over brystvorten og er på størrelse med en ert.


Jeg kan bare kjenne den hvis jeg bevisst leter etter den og den er øm når jeg trykker på den.

Når menn med kul i brystet blir henvist til Brystdiagnostisk senter ved Drammen sykehus har man som regel utført både mammografi, ultralyd og ofte finnålsaspirasjonscytologi (vevsprøve). Hva kan dette være? Overlege Åse Tangerud ved Vestre Viken stilte spørsmål ved om det var riktig ressursbruk å gjøre så mange undersøkelser. Om lag av de med mindre svulster får nå beholde brystet sitt.


Kvinner som må fjerne hele brystet , tilbys rekonstruksjon, hvis de ønsker det. Det finnes ulike metoder for rekonstruksjon. Proteser kan opereres inn eller vev fra annet sted på kroppen kan benyttes til å gjenoppbygge brystet. Vår datter på år har foreløpig ingen tegn på at puberteten har begynt å gjøre sin inntreden, men for noen dager siden klaget hun over en kul i det ene brystet.


Jeg hørte ikke mer om det og tenkte ikke mere over det, men idag klager hun over at det også er vondt. Innenfor den ene brystvorten h.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg