torsdag 4. april 2019

Kalkun stuffing trines matblogg

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Dette kalkunbrystet har i tillegg fått kose seg i en blanding av hvitvin, kyllingkraft og appelsinsaft, som er et ypperlig grunnlag for appelsinchilisausen som er min favorittsaus til kalkun og kylling. Jeg lagde denne herlige retten i går.


Og jeg innrømmer at det, i en alder av år, er første gang jeg tilbereder kalkun. Det ble et storartet målti og hverken gjestene eller jeg har smakt saftigere kalkun. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun.

Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG … Kombinasjonen grønn curry, kokosmelk og torsk er nydelig! Torsken har her også fått selskap av brokkolini og vårløk, men du kan benytte det du har tilgjengelig (se tips nederst).


Legg den på rist over langpannen eller rett i pannen hvis fuglen er stor. Vil du bruke kortere tid stek ved 1ºC, ca min pr kg. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig.


La kalkunen hvile i minst minutter før du skjærer i den.

Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek kalkunen til den medfulgte proppen stikker ut eller steketermometeret ditt viser 70–ºC. Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen. Farsefyll: Finhakk løk og paprika.


Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Ved å fylle kalkunen med tradisjonell stuffing krever den lengre steketi og sjansen er stor for at stuffingen ikke kommer til å være ferdig stekt innen kalkunen er det samme. Farsen er med på å drøye kalkunen.


Men stuffing er godt og et perfekt tilbehør til kalkun ! Derfor lager vi stuffingen i en brødform som serveres ved siden av kalkunen , omtrent som en kjøttpudding. For veldig mange er kalkun og nyttårsaften én side av samme sak. Og en velstekt kalkun med god saus og godt tilbehør, er jo skikkelig festmat.


For å få ekstra smak inn i kalkunen , legger jeg den i en saltlake døgn før jeg steker den. Leser du denne oppskriften for sent til at du rekker å gjøre det til nyttårsaften, er det ikke krise. Rimelig lett å lage, masse karbs til for eksempel etter trening (søtpotet er gull etter trim, men få det i deg innen min!), og en fin rett å oppbevare over flere dager.

Det er Verdens Beste Stuffing. Mitt tips: lag i helgen! Forord til oppskriften: Jeg vil ha kalkun på nyttårsaften, gjentok jeg til Jon. Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form.


Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn.


Kalkun får du kjøpt fra til kilo. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap. Det tar døgn å tine en middels stor kalkun. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen.


Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun. Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing. Klikk for oppskrift.


Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun. Thanksgiving, som i USA feires den fjerde torsdagen i november, gjør at fuglen stadig oftere havner på norske middagsbord også før 31.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg